FCK-profil: Dumt at snakke om guld

Sejren over Brøndby glæder FC Københavns Andreas Cornelius, men han erkender, der er lang vej endnu, før man kan tale om en reel duel om mesterskabet

Andreas Cornelius  og FCK fik tre vigtige point efter sejren over Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Cornelius og FCK fik tre vigtige point efter sejren over Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)

En sejr over Brøndby luner altid, når man er FCK-spiller. Særligt når der er stort behov for pointene, hvis drømmen om et dansk mesterskab skal holdes bare det mindste  i live.

Derfor var det ikke overraskende en glad Andreas Cornelius, der kort efter kampens afslutning satte ord på søndagens 3-1-sejr, selv om angriberen nok engang måtte forlade banen uden at have scoret.

Holdets succes overstrålede således den manglende skarphed fra hans egen side, for de tre point spiller en stor en rolle, når det gælder jagten på Superligaens førerhold FC Midtjylland.

- Det er meget vigtigt. Det betyder rigtig meget. Vi skal vinde mange kampe for at hente dem (FC Midtjylland, red.), men det her var en i rækken, siger Cornelius til TV3+.

Se også: FCK-helt efter lighterkast: Jeg lod mig ikke påvirke

Men selv om sejren for en stund flytter FC København tættere på rækkens førsteplads, erkender Andreas Cornelius, at al snak om Superliga-guld lige nu vil være malplaceret.

- Selvfølgelig skal man tro på det, men det er dumt at stå og sige, at vi tror på, vi bliver danske mestre, når vi er så langt bagefter. Der skal ske nogen ting. Det eneste, vi kan gøre, er, at vinde vores kampe, siger han.

Med sejren over Brøndby er Cornelius og holdkammeraterne fra FCK oppe på 38 point, hvorfor der fortsat er et lille hul op til FC Midtjylland, der før deres kamp mod Esbjerg topper tabellen med 44 point.

Søndagens New Firm var et af de bedre i nyere tid - ikke mindst takket være fire scoringer. Se dem alle her:

8 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere