FCK-profil før sommersalg: Svært farvel

Landsholdsangriberen Nicolai Jørgensen ser frem til at få nye udfordringer i udlandet, men er samtidig ked af at skulle forlade sin farvel sin 'lille familie' i FCK

Nicolai Jørgensen har både vundet pokal og mesterskab med FCK i denne sæson (Foto: Samy Khabthani Gonzales)
Nicolai Jørgensen har både vundet pokal og mesterskab med FCK i denne sæson (Foto: Samy Khabthani Gonzales)

Da Nicolai Jørgensen for to år siden forlængede sin kontrakt med FC København, var det med et helt klart mål for sigte: Et salg til udlandet senest i sommeren 2016.

Det krævede mål, men dem har den 25-årige landsholdsangriber også lavet masser af og har netop afsluttet sin scoringsmæssigt bedste sæson i hovedstaden.

Så selv om FCK og Jørgensen har papir på hinanden en sæson endnu, er begge parter indstillet på et sommersalg. På den måde får FCK et pænt millionbeløb for sin profil, der samtidig får opfyldt sin udlandsdrøm.

- Vi må se, hvad der sker. Chancerne for, at jeg skal i gang med noget nyt i mit liv, er rigtig stort. Hvis klubben skal få noget for mig, så skal det være nu.

- Så den er indforstået med, at det sker, og jeg glæder mig til et nyt eventyr, sagde Nicolai Jørgensen efter sæsonens sidste hjemmekamp mod AGF i søndags.

Nicolai Jørgensen har igennem flere sæsoner været en stor profil i Superligaen, men i næste sæson er FCK'eren i udlandet (Foto: René Schütze)
Nicolai Jørgensen har igennem flere sæsoner været en stor profil i Superligaen, men i næste sæson er FCK'eren i udlandet (Foto: René Schütze)

Opgøret i Parken kan også meget vel vise sig at blive Jørgensens sidste i FCK-trøjen. Som Ekstra Bladet torsdag kunne afsløre, er Serie A-klubben interesseret i at hente danskeren til Støvlelandet.

Nicolai Jørgensen satte søndag ikke navn på, hvor han gerne ville hen og enten kunne eller ville ikke afsløre meget om sin fremtid:

- Jeg ved ikke, om klubben er i dialog med nogen. Jeg går ud fra, at den er i dialog med forskellige klubber, og så må vi se, hvad der sker hen over sommeren.

Slap af: FCK tog beslutning over hovedet på EM-svensker

Nicolai Jørgensen har været fire år i FC København, efter de danske mestre hentede ham hjem fra tyske Leverkusen.

Det er blevet til i alt 137 kampe og 51 mål, og selv om Jørgensen ser frem til at blive solgt, så bliver det ikke let for ham at sige farvel til hovedstaden:

- Jeg er 25 år nu og skal ud og prøve nogle nye ting, så jeg kan udvikle mig som spiller og tage næste skridt i min karriere.

- Men når jeg bliver solgt, så bliver det meget følelsesladet. FCK er en klub, der står mig nær. Det er som en lille familie, og jeg kender alle ud og ind.

- Så det bliver ikke sjovt at sige farvel til det her sted, men sådan er livet.

Hør, hvad FCK-manager Ståle Solbakken siger til, at han sandsynligvis må sige farvel til både Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney denne sommer:

Toutouh afslører alt: Her er mestrenes hemmeligheder