FCK-profil gik fra himmel til helvede: Nu taler han ud om nedturen

Jores Okore er omsider ovenpå igen efter den svære periode i Aston Villa, hvor han nåede at blive smidt ned i U21-truppen – nu får han nøglerolle mod Ajax

Topfodbold handler altid om resultater, men det handler i høj grad også om at møde de rigtige mennesker på de rigtige tidspunkter af karrieren. Om at finde en træner, der både har tro og tillid til én.

Det kan Jores Okore i dag skrive under på, når han ser i bakspejlet på de tre år, han fik i Aston Villa. Det startede lovende, men endte i turbulens og det rene kaos.

For det var mildest talt fra himlen til helvede han bevægede sig i løbet af de tre somre i det midtengelske. 

På tre år oplevede han, hvad det vil sige at have en manager, der tror på én og én der reelt er ligeglad med, hvad du kan.

Tilliden fra Paul Lambert, der købte ham, var enorm. Den fortsatte under afløseren Tim Sherwood, hvor Okore leverede en fornem 2014/15-sæson, der faktisk bragte ham på årets hold i Premier League blandt U-23 spillerne.

Han nåede således at blive kåret som Man of The Match otte gange og i alt  11 gange blev han hædret som Aston Villas bedste ud af de 38 Premier League kampe, han fik.

Jores Okore skal holde Kasper Dolberg nede torsdag mod Ajax i Amsterdam. Foto: Lars Poulsen.
Jores Okore skal holde Kasper Dolberg nede torsdag mod Ajax i Amsterdam. Foto: Lars Poulsen.

Svært ved at forstå det
Men siden dalede tilliden til et historisk lavpunkt under den midlertidige manager Eric Black, der kasserede ham, hvilket betød, han blev sendt helt ned på U21-mandskabet for at træne i en periode.

- Jeg fik et stort knæk, da jeg blev sendt ned på U21-holdet. Jeg havde svært ved at forstå, jeg ikke kunne bruges, fordi jeg følte, jeg havde meget at give til holdet. Jeg kunne gøre en forskel, når vi spillede. Resultaterne var bedre, når jeg var med.

- Men pludselig troede trænerne bare ikke længere på mig. Det kom som en stor overraskelse, siger Jores Okore i en stille stund på FCK’s træningsanlæg.

Men den sidste, svære tid i Aston Villa, hvor han nåede at have fem managers på tre år, lærte ham også en hel masse om livet som professionel på den helt store scene.

- Jeg har lært, jeg skal tilbage til mine gamle dyder. Jeg skal arbejde endnu hårdere på træningsbanen og være endnu mere ydmyg.

- Det her er en verden, hvor tingene hurtigt kan ændre sig. Det gælder om at have meget fokus på, hvad der sker her og nu. For du ved aldrig, hvad der sker i en fodboldklub. Den sidste tid i Aston Villa lærte mig også, at jeg ikke skal fokusere på de ting, jeg ikke har indflydelse på. Det er spild af tid, siger Jores Okore.

Foto: Mikkel Tariq Khan
Foto: Mikkel Tariq Khan

Et halvt år i skyggen
Nedturen og problemerne i Aston Villa har han omsider fået på afstand. Det sluttede med et selvmål i liga cupen, da Aston Villa røg ud til Luton tilbage i august.

Siden fik han en fri transfer og kom hjem til FC København kort før sommerens transfervindue smækkede i.

Men offentligheden har ikke set og hørt meget til den nu 24-årige midtstopper. Kampen i søndags var den blot syvende siden ankomsten for mere end seks måneder siden.

Nu har det også været næsten umuligt at spille sig ind på holdet, fordi Mathias Zanka Jørgensen og Erik Johansson har været så suveræne. Makkerparret har blot tabt én kamp sammen – udekampen i Champions League mod Leicester.

- Jeg er heldigvis kommet videre nu. Tiden i Aston Villa har jeg lagt bag mig. Det vigtigste for mig har været at rette fokus på noget nyt og positivt. Glæden har jeg fået tilbage i FCK.

- Jeg har i et stykke tid følt mig klar til at spille. Men jeg må også erkende, at Mathias og Erik har gjort det rigtig godt, forklarer Jores Okore

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Får nøglerolle mod Ajax
Men med Zankas karantæne får Okore en nøglerolle på Amsterdam Arena torsdag aften.

Ikke nok med, at han blot spiller sin anden kamp i midterforsvaret sammen med Erik Johansson, står han også overfor formstærke Kasper Dolberg.

- Jeg har set lidt klip med Dolberg, men vi har mest haft fokus på Ajaxs kollektiv. Dolberg er en klinisk afslutter og meget dygtig til at vende i feltet. Min opgave bliver at holde ham uden for boksen – så langt væk fra målet som muligt.

- Jeg skal være fysisk overlegen og bruge min styrke i duellerne, siger Jores Okore, der først er tiltænkt en stamplads efter sommerferien, når Mathias Zanka Jørgensen skifter til udlandet.

Ståle Solbakken er trods udsigterne til at undvære sin anfører ikke så bekymret over, om Jores Okore kan løse opgaven mod Ajax.

- Jores er stærk og fysisk klar. Han virker komfortabel med bolden og nu skal han finde forståelsen med de andre i forsvaret, siger Ståle Solbakken, der ikke betænkte sig ved at vælge Jores Okore som makker til Erik Johansson i fraværet af karantæneramte Mathias Zanka Jørgensen.

- Der var reelt aldrig konkurrence om pladsen, fordi Mikael Antonsson lige har været sengeliggende med feber i fem-seks dage. Så det var ikke en svær beslutning, påpeger Ståle Solbakken.

Tilfreds Ajax-træner: Godt at sende Dolberg på ferie

FCK i ypperligt selskab med Barcelona, Bayern og Juventus

Fem nøgler til FCK-succes: Corner skal redde FCK mod Ajax

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.