FCK-profil: Jeg føler mig klar til udlandet

Youssef Toutouh vil gerne til en udenlandsk klub, men timingen og destinationen skal være den rette. Et sommerskifte er ikke usandsynligt

- Jeg føler mig hundrede procent klar til udlandet nu, siger Toutouh. Foto: Tariq Mikkel Khan
- Jeg føler mig hundrede procent klar til udlandet nu, siger Toutouh. Foto: Tariq Mikkel Khan

FC Københavns midtbaneprofil Youssef Toutouh har været inde i en god periode gennem længere tid, men han kan være på vej til udlandet inden for en overskuelig fremtid.

I forbindelse med FC Københavns køb af Nicolaj Thomsen udtalte manager Ståle Solbakken, at man blandt andet skulle se handlen i lyset af fremtidsperspektiverne for Youssef Toutouh. Midtbanemanden forlængede for et år siden sin kontrakt, så den nu udløber i sommeren 2018, og i FC København ser man gerne en afklaring på spillerens fremtid efter denne sæson. Det ligger således i kortene, at sagen kan få to udfald: Toutouhs kontrakt skal enten forlænges eller også skal han sælges til sommer.

- Til sommer kan der ske nogle forandringer på kantpositionerne. For eksempel har Toutouh kontraktudløb i sommeren 2018, så der skal ske noget den ene eller anden vej, sagde Solbakken i sidste uge.

Spilleren er selv opmærksom på situationen, og han åbner nu for muligheden for et udlandsskifte i sommeren 2017.

- Lige nu tænker jeg ikke så meget over det, for der er stadig lang tid til. Jeg håber, at jeg kan komme til udlandet på et tidspunkt, men jeg er glad for at være her. Jeg har det godt her, men jeg vil gerne til udlandet en dag, siger Youssef Toutouh til tipsbladet.dk.

- Jeg føler mig hundrede procent klar til udlandet nu. Hvis jeg kan forsætte det, jeg leverede sidste år, kan jeg ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne tage næste skridt. Det skal være det rigtige for mig og for FCK, men jeg føler mig klar til det, siger Youssef Toutouh.

Toutouh føler sig klar til at blive prøvet af i udlandet. Foto: Lars Poulsen
Toutouh føler sig klar til at blive prøvet af i udlandet. Foto: Lars Poulsen
 

Det bekymrer ham ikke, at hans fremtid snart skal afklares.

- Det har jeg det fint med, for jeg ved, at jeg skal præstere, hvis jeg skal til udlandet. Jeg tænker ikke så meget over det, men det motiverer mig, for jeg skal bevise, at jeg er klar til det, siger Toutouh, der ikke har diskuteret en mulig forlængelse med FCK.

- Nej, vi har ikke talt om det, men der er også stadig lang tid. Jeg har halvandet år tilbage af min kontrakt, så jeg har ikke travlt, siger han.

Youssef Toutouh glæder sig over, at han i løbet af 2016 udviklede sig til at blive en profil i FC København, hvor han var fast mand det meste af efterårssæsonen.

- Det handler meget om spilletid og skader. Når jeg i andre sæsoner har været inde i en god periode, er der altid kommet noget i vejen. Jeg er afhængig af at få spilletid og tillid, og så har der heller ikke været skader denne gang. Det er den største grund til, at det er gået godt, siger Youssef Toutouh.

FCK-manager Ståle Solbakken har udtalt, at klubben aldrig tidligere har modtaget så mange forespørgsler på spillere, og det er et godt bud, at flere af disse henvendelser har handlet om Youssef Toutouh. Det er således meget sandsynligt, at Toutouh er i søgelyset hos udenlandske klubber, men da FCK ikke ønsker at sælge nogen spillere denne vinter, er det stensikkert, at Toutouh spiller sæsonen færdig hos Superligaens nummer ét.

24-årige Youssef Toutouh har i denne sæson spillet 32 kampe for FC København med fem mål til følge.

Toutouh tryller: Tunnel og elastico:

Se også: Trods trænerønske: FCM-direktør siger nej

Se også: Belgisk midtbanemand linkes til FCK - Solbakken afviser

Se også: AaB tæt på sydamerikansk angriber

Thomas Delaney havde en kæmpe andel i FCKs enorme succes det seneste halvandet år. Nu skal de danske mestre klare sig uden deres tidligere anfører. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere