FCK-profil svarer igen på kritik: Svært at tilvænne sig

Peter Ankersen kalder selv sin start i FCK for godkendt, men erkender, at det har været svært at at vænne sig til tankegangen om holdets spillestil

Peter Ankersen har ikke haft en problemfri hjemkomst til Danmark. Selv tror backen på fremgang i FC København. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Peter Ankersen har ikke haft en problemfri hjemkomst til Danmark. Selv tror backen på fremgang i FC København. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Ståle Solbakken havde håbet på mere. Det havde FC København-tilhængere og Peter Ankersen også.

Glæden var stor i hovedstaden, da klubben 5. juni kunne annoncere, at den havde lejet den nu 25-årige back i østrigske Red Bull Salzburg.

Med Tom Høgli og Christoffer Remmer i truppen var der ellers slet ikke meningen, at FCK skulle hente en ny højre back, men som Ståle Solbakken sagde, ’så ville vi ikke lade ham gå vores næse forbi, da chancen opstod’.

For Peter Ankersen har noget i sit spil, som hverken Høgli eller Remmer kan prale med. Eller det havde Esbjerg-udgaven af Ankersen i hvert fald. Problemet i København har været, at han stadig ikke har fået vist spillet fra Vestkysten.

– Det er vel den lidt klassiske København-overgang, som jeg har set mange gange før, siger FCK-manager Ståle Solbakken.

– Jeg synes ikke, at han har gjort det dårligt. Defensivt har det okay, men vi har heller ikke fået set hans spidskompetencer. Vi har ikke fået de afslutninger og de indlæg, som vi havde håbet på, lyder det fra nordmanden.

Peter Ankersen nikker til managerens analyse.

– Jeg synes, at min start har været godkendt, siger han til Ekstra Bladet og kommer så med en meget væsentlig tilføjelse.

– Men der er stadig plads til mange forbedringer.

Se også: Ståles dom: FCK-profil ude i mindst tre uger

Ifølge Peter Ankersen er noget af forklaringen på, at Parken stadig mangler at se ’den rigtige udgave’ af ham, at han i sine første måneder i sin nye klub har fokuseret meget på at blive defensivt stærkere.

– Det har været lidt svært at vænne sig til tankegangen om, hvordan vi gerne vil spille her, men jeg synes, at det går fremad. Jeg er kommet godt efter det og lagt rigtig meget på defensivt. Måske endda for meget.

– Det er gået ud over det offensive, og det er det, jeg prøver jeg at finde frem igen. Jeg ved, at det kommer med tiden, men jeg håber, at det kommer til at gå lidt stærkere, end det gør lige i øjeblikket, siger Peter Ankersen, der ifølge eget udsagt også har lidt under, at flere nye spillere har skullet spilles ind i denne sæson.

Og som den nu tidligere landsholdsspiller siger, så er det ikke det nemmeste bare at glide ind på et hold.

Ståle Solbakken mener endnu ikke, at Peter Ankersen spidskompetencer er kommet til udtryk i FCK. (Foto: Claus Bonnerup)
Ståle Solbakken mener endnu ikke, at Peter Ankersen spidskompetencer er kommet til udtryk i FCK. (Foto: Claus Bonnerup)

Leder efter makkerpar
På det seneste er Peter Ankersen da også gledet mere ud end ind på holdet. I de seneste tre Superliga-kampe er han startet på bænken.

To gange har Tom Høgli få chancen i stedet, men Christoffer Remmer er startet inde en enkelt gang. I sidste weekends kamp mod Brøndby var Høgli foretrukket, men udgik efter kun en håndfuld minutter med det, der skulle vise sig at være et brud i ryggen.

Det holder ham ude de kommende uger, men det betyder ikke, at Ankersen, der afløste nordmanden på Brøndby Stadion, nødvendigs er førstevalg nu.

– Det er meget tæt mellem dem (Ankersen og Remmer, red.). Peter har nok lidt hurtigere fødder, mens Remmer er lidt mere driftsikker. Hvem der spiller afhænger af, hvad jeg føler er den rigtige pakke i den enkelte kamp, siger Ståle Solbakken, der undre torsdagens træning afprøvede flere forskellige konstellationer.

Det handler for FCK-manageren meget om relationer og finde et makkerpar, der klikker. Remmer og Toutouh blev brugt samme i højre side under torsdagstræningen, det samme gjorde Ankersen og Kusk, inden Remmer og Kusk som det sidste par blev afprøvet.

Se også: FCK-kamp afbrudt efter skandale: Fuld dommer bortvist

Peter Ankersen er udlejet fra RB Salzburg, hvor han ikke havde nogen nævneværdig succes i sit første år. (Foto: AP)
Peter Ankersen er udlejet fra RB Salzburg, hvor han ikke havde nogen nævneværdig succes i sit første år. (Foto: AP)

Navn tæller ikke
Vurderet på sit cv burde Peter Ankersen stå forrest i køen, men cv tæller bare ikke meget i Solbakkens verden. Det gør kun aktuelle meritter.

– Det er ikke sådan, at fordi Christoffer Remmer er det mindste navn, så kan han ikke spille. Jeg satte Lars Jacobsen af, fordi jeg mente, at Remmer var den bedste.

– Jeg spiller med den, der er bedst for holdet til enhver tid, og så længe ingen ligesom har vist, ’at pladsen er min’, så bliver det hele tiden noget med at føle sig frem, siger FC København-manageren.

En hjemmekamp mod Viborg virker umiddelbart til at ligge bedst til offensive Ankersen, der efter tre bænkninger på stribe håber at være tilbage i startopstillingen mod oprykkeren:

– Jeg har selv en god fornemmelse. Jeg synes, at jeg har trænet godt og håber også meget på at spille, men jeg er også godt klar over konkurrencesituationen. I sidste ende er det op til Ståle at vurdere.

FC København har lejet Peter Ankersen for resten af sæsonen og har sikret sig en købsoption. Nu er det så op til backen at overbevise sin chef om, at han skal udnytte den...

Se også: Serie A-klubber kigger på FCK-profiler

21 kommentarer
Vis kommentarer