Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

FCK-profil tæt på mega-transfer

Løverne på nippet til at sælge Daniel Amartey til Leicester for 60 millioner kroner

Det her er snart fortid i FCK - Daniel Amartey er på nippet til at blive solgt i en kanonhandel med Leicester. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Det her er snart fortid i FCK - Daniel Amartey er på nippet til at blive solgt i en kanonhandel med Leicester. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Daniel Amartey har formentlig knyttet næverne en anelse, da Robert Huth i aftes bombede Leicester på omgangshøjde med Arsenal i toppen af Premier League.

Alt tyder nemlig på, at Daniel Amarteys strandede sommertransfer til Leicester er tæt på at blive en realitet.

En transfer, der manifesterer, at FC København i disse år er klubben, der virkelig formår at få udlandet til at hive mange penge op af inderlommen.

Et realistisk bud går på, at Leicester betaler i omegnen af 60 mio. kr. for ghaneseren, der har været en succes, siden han kom til Parken sommeren 2014.

Se også: Officielt: Sunderland henter tidligere FCK-topscorer

Salget placererer Daniel Amartey som det tredjestørste af en dansk klub nogen sinde - kun overgået af salgene af Daniel Agger og Andreas Cornelius til Liverpool og Cardiff.

Dermed scorer FC København en gigantisk gevinst på Daniel Amartey, der kostede omkring 15 mio. kr., da han kom fra Djurgården.

Allerede i sommer var Daniel Amartey tæt på at skifte til Leicester. Dengang faldt handlen på de restriktive engelske regler omkring ikke-europæiske spillere. Unge Daniel Amartey havde ikke spillet nok landskampe for Ghana til at få arbejdstilladelse på den anden side af Nordsøen.

Det har ikke ændret sig væsentligt til nu. Daniel Amartey spillede blot to landskampe i efteråret, men Leicester har siden august arbejdet på sagen. og Premier League har i mellemtiden ændret reglerne for at få arbejdstilladelse. I den forbindelse tæller det til Amarteys fordel, at hans salgspris er så høj, som tilfældet er.

Se også: Bashkim: Jeg har været igennem nogle lorteting

Fra Leicester forlyder det, at der ikke er nogen problemer omkring arbejdstilladelse.

- Der er stor interesse omkring nogle af vores spillere, og sådan er det. Det må vi leve med. Det er, fordi vi har handlet rigtigt ind, antager vi. Det viser, at mange vil have vores spillere efter kort tid i klubben, sagde Ståle Solbakken til Ritzau i går.

- Akkurat nu er det vældig usikkert, hvad som sker. Vi er måske klar til at reagere, hvis vi skal, og hvis vi mister spillere, sagde Solbakken.

De ord bliver nu ekstra aktuelle med udsigten til salget af Daniel Amartey til Leicester

- Der er vældig kort tid, så det er sværere og altid mere hektisk. Jeg ved egentlig ikke så meget mere - andet end at vi kommer til at tage stilling til nogle ting, fordi vi har gode spillere, konstaterer nordmanden.

Amarteys agent Hasan Cetinkaya har ikke svaret på Ekstra Bladets oplysninger.

Se også: FCK bekræfter bud på Amartey

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen