FCK rasler med sablen: Over 100 står til karantæne efter ballade

Mere end 100 tilskuere, der var til at lave ballade i Brøndby, kan se frem til at få karantæne af FCK

Over 100 FCK-'tilhængere' kan få karantæne efter balladen på Brøndby Stadion. Foto: ritzau/Jens Dresling
Over 100 FCK-'tilhængere' kan få karantæne efter balladen på Brøndby Stadion. Foto: ritzau/Jens Dresling

FC København forventer, at over 100 personer får karantæne til alle klubbens kampe både ude og hjemme efter den ballade, der opstod i forbindelse med søndagens kamp ude mod Brøndby.

Umiddelbart efter kampen blev seks personer anholdt, men langt flere står altså til at blive straffet for episoden, oplyser FCK-direktør, Anders Hørsholt.

- Arbejdet med at identificere dem, der var involveret i episoden til søndagens derby, er nu så fremskredent, at vi forventer at over 100 personer får karantæne til alle FC Københavns kampe både hjemme og ude, skriver FCK på sin hjemmeside uden at gå nærmere i dybden med, om der er tale om livsvarige eller tidsbegrænsede karantæner

'En meget alvorlig sag'
FCK-direktør kalder det "en meget, meget alvorlig sag for alle i FC København".

- Derfor er det afgørende for os at være hurtige, men også grundige og effektive i arbejdet med at finde de involverede. De skal have deres straf af os, og af politiet i de tilfælde, hvor det også er relevant.

- Desuden bliver oplysningerne om alle, der har overtrådt stadionreglementet på Brøndby Stadion, overleveret til Brøndby, som vil udstede afgifter ifølge deres stadionreglement, siger Hørsholt.

Nul-tolerance over for maskering
Flere af gerningsmændene bag balladen søndag bar masker for at skjule deres identitet. Det vil FC København ikke længere acceptere.

- Vi vil ikke acceptere personer, der maskerer sig i vores afsnit på udebane eller i Telia Parken, så det øger vi vores fokus på samt straffene for. Det har vi understreget utvetydigt overfor hele fanmiljøet i de seneste dage, så vi er sikre på, at budskabet er nået frem, lyder det fra Anders Hørsholt.

FC København meddeler desuden, at de forventer at have afsluttet arbejdet med at identificere de skyldige inden for de næste par dage. Indtil da ønsker de ikke at besvare yderligere spørgsmål fra pressen.

Afviser internt angreb: Derfor anholdt politiet ikke derby-voldsmænd
Slog kontrollør ned - nu indrømmer han
Hård intern kritik af politiet efter derby-ballade: Helt vanvittigt!