FCK savner Champions League - dyk i kassen på 76 millioner

Manglede europæiske gruppespil og problemer i fitness.dk betyder, at kassebeholdningen synker i FC København

De savner europæiske gruppespil i Parken. Her er tyrkiske Galatasaray på besøg i 2014. (Foto: Jens Dresling)
De savner europæiske gruppespil i Parken. Her er tyrkiske Galatasaray på besøg i 2014. (Foto: Jens Dresling)

På fodboldbanen stormer FC København mod endnu et mesterskab.

Søndag blev nordjyderne fra AaB knust 6-2 i Parken, og dermed er det mere end almindelig svært at forestille sig, at det ikke ender med københavnernes 11. mesterskab.

Dermed er der også udsigt endnu en chance for at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League, hvor der står sportslig hæder og - især - økonomisk gevinst på spil.

Christian Keller og Brøndby har kæmpet om overskrifterne den forgangne uge. Superligaen - 14. mar. 2016 - kl. 10:52 Dommen over skandale-ugen: Randers er gået Kellerkold!

Og det sidste er tiltrængt, viser det årsregnskab, PARKEN Sport & Entertainment A/S sendte på gaden mandag.

Regnskabet viser nemlig, at resultatet for 2015 udgjorde 36.5 mio. kroner før amortiseringer, transferaktiviteter og særlige poster.

Det lyder måske pænt med millionbeløb og sorte tal, men året før lød resultatet på 113,4 mio. kroner, så der er tale om et fald på hele 76,9 mio. kroner.

Faldet skyldes både manglende deltagelse i et europæisk gruppespil og udfordringer for nogle af selskabets øvrige aktiviteter.

- Faldet skyldes primært, at F.C. København ikke deltog i gruppespillet UEFA Euro League i 2015, resultatforværring i fitness dk - samt at der i 2014 blev foretaget værdiregulering af investeringsejendomme, hedder det i årsrapporten.

Se også: Ståle: Vi angreb så voldsomt, at vi blev trætte

Omsætningen er i sagens natur også faldet fra 1.124,7 mio. kr. i 2014 til 1.090,4 mio. kr. i 2015, hvilket er et fald på 34,3 mio. kroner.

- Det skyldes primært segmentet F.C. København & Stadion grundet manglende deltagelse i gruppespillet i UEFA Europa League, lyder det i rapporten.

Den manglende deltagelse i EL-gruppespillet har kostet 53,5 mio. kroner, men der blev til gengæld tjent 16,2 mio. kroner på Lalandia.

Koncernens egenkapital udgjorde ved årsskiftet 970,4 mio. kroner mod 986,2 mio. kroner året før.

Hele årsrapporten kan læses her

Se også: Tillykke med guldet: Sprudlende FCK klædte AaB af

Se FCK gå målamok mod AaB:

132 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere