FCK scorer millioner på Delaney-salg

FCK ser ud til at score minimum 13,5 millioner kroner på Delaneys skifte til Dortmund

Hvor stort er det, at Delaney ryger til Dortmund? Få svaret her. Producer: Martin Lorentsen

Det kan godt være Ståle Solbakken i dag får lejlighed til at klappe en ekstra gang i hænderne, hvis Thomas Delaneys ventede skifte fra Werder Bremen til Borussia Dortmund falder på plads.

Den danske midtbanespiller er i Dortmund for at forhandle de sidste detaljer på plads, og han er derfor ikke med til landsholdets træning i Helsingør torsdag.

Dermed tyder alt på et skifte, og FC København står således i sommerens transfervindue til at score 10 procent i videresalg på Thomas Delaney fra Werder Bremen. Det beløb på 15 millioner kroner som Bremen betalte for Delaney skal naturligvis trækkes fra.

Det betyder således, at Thomas Delaney med et skifte til Dortmund for 150 millioner kroner kan sende 13,5 millioner kroner ned i FC Københavns klubkasse.

Derved indbringer han samlet FC København 28,5 mio. kr. – 15 mio. kr. i transfer og 13,5 mio. kr. i videresalg.

Da Ståle Solbakken i sommeren 2016 solgte Thomas Delaney aftalte han med hovedpersonen og Bremen, han først skulle skifte i vinterens transfervindue 2016/17.

Indbringer tæt ved 30 mio. kroner
Det betød samtidig, at Thomas Delaney ikke blev solgt for de 30 mio. kr., der stod i hans frikøbsklausul.

FC København beholdt ham i klubben, så han i efteråret kunne bidrage i Champions League-gruppespillet.

Nu står FC København reelt tilbage som dobbelte vindere, fordi klubben altså får tæt ved de 30 mio. kr. for deres tidligere midtbanedynamo.

Det ventes, at Thomas Delaney får en fireårig aftale med Borussia Dortmund, hvis aftalen allerede i dag falder endeligt på plads.

For Delaney er der tale om et drømmeskifte, fordi han igen kommer til at spille Champions League fodbold.

- For mig er Dortmund en top-2 klub i Tyskland. De spiller med om mesterskabet, pokaltitler og er i Champions League. For mig at se er det en top-10 klub i verden, så selvfølgelig er det en interessant klub for mig, sagde Thomas Delaney til Ekstra Bladet 30. maj.

Thomas Delaney var et hit i FCK - nu sender han flere penge til københavnerne. Foto: Gregers Tycho
Thomas Delaney var et hit i FCK - nu sender han flere penge til københavnerne. Foto: Gregers Tycho
 

Nicklas Bendtner må nøjes med den norske Eliteserie, mens landsholdskammeraterne spiller VM i Rusland. Foto: Lars Poulsen Skandinavien Surt show for Bendtner - bliver klar under VM

Åge Hareide har været i vælten de seneste dage på grund af kritik fra både Daniel Wass og Andreas Bjelland, der begge blev vraget forud for VM. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Hareide langer ud: - I er for negative
Christian Eriksen har stærke kort på hånden efter flere år med sublime præstationer i Premier League. Han er i weekenden blevet hjemme fra Sverige, fordi kæresten, Sabrina, skal føde parrets første barn. Hun er allerede gået over tid. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tottenham, Barcelona eller Real Madrid: Eriksen står med alle trumferne

39 kommentarer
Vis kommentarer