FCK-scout: Derfor blev Mussis en fiasko

Noget gik galt i ligningen med Franco Mussis og FC København, og derfor skal der evalueres på den fremtidige scoutingstrategi i FCK

Franco Mussis nåede ikke at spille meget mere end et par træningskampe for FCK. (Foto: Jakob Jørgensen)
Franco Mussis nåede ikke at spille meget mere end et par træningskampe for FCK. (Foto: Jakob Jørgensen)

Det skulle have været så godt, men endte utrolig skidt mellem FC København og Franco Mussis. I går blev midtbanespilleren solgt tilbage til San Lorenzo i hjemlandet Argentina efter et ophold i FC København, der blev en fiasko, og et lejemål i Genoa, der ikke rettede op på tingene. FCK havde ellers store forventninger til Mussis, der efter historisk langtrukne forhandlinger blev købt for et år siden og tiltrådte i FCK forud for denne sæson.

Franco Mussis formåede at score i en træningskamp mod Horsens - men derefter viste han intet af værdi. Hverken i FCK eller i Genoa. (Foto: Jakob Jørgensen) FC København FCK sælger argentinsk flop til storklub

Tilpasningsproblemer og dårlig form blev dog overskrifterne for Franco Mussis i Europa, og den triste udgang ærgrer naturligvis FCK-scout Lars Højer, som var manden, der opdagede Franco Mussis og anbefalede FC København at købe ham.

- Jeg havde store forventninger til Franco Mussis. Vi vidste godt, at der var et tema omkring integration, men det virkede som et godt match, og vi havde gjort alt det forarbejde, vi kunne. Desværre var det vanskeligere at få ham integreret, end vi havde forventet, og det var vores håb, at han kunne komme efter det i Genoa. Det skete så ikke, og det er enormt skuffende. Det må vi erkende, siger Lars Højer til tipsbladet.dk.

Han føler ikke, der var meget, han og FC København kunne have gjort anderledes i bestræbelserne på at få Franco Mussis til Danmark.

- Vi følte, at vi gjorde, hvad vi kunne. Vi havde fulgt ham i lang tid og havde mange samtaler med ham. Det lykkedes os at få ham for snuden af større klubber, og det var blandt andet fordi, at Mussis følte, at FCK ville være den rigtige klub for ham på dette tidspunkt af hans karriere. Vi havde også mange snakke med hans agent og var hele tiden opmærksomme på, at han skulle vænne sig til en ny kultur, så jeg vil sige, at vi var grundige i vores arbejde, fastslår Lars Højer og tilføjer:

FC København Mussis lykkelig for at slippe væk fra FCK og Europa

- Problemet var, at han mødte op i Danmark i alt for dårlig form. Han havde ligget helt stille i sin ferie, så han kunne slet ikke være med til træningen. Han undervurderede træningen alt, alt for meget.

Nu hvor I har gjort jer de her erfaringer med Franco Mussis, betyder det så, at I er færdige med at kigge efter spillere i Argentina og Sydamerika i det hele taget?

- Det skal vi have en snak om. Vi skal helt sikkert have evalueret på, hvad vi kunne have gjort anderledes, og i den forbindelse er det også oplagt at drøfte, om vi skal gøre noget andet i fremtiden. I sidste ende er det jo Ståle Solbakken, der træffer beslutningen, slutter Lars Højer.

Ståle Solbakken sætter sig gerne ned og snakker med William Kvist, hvis Wigan-spilleren vil hjem. (Foto: Lars Poulsen) FC København Ståle efter spillersalg: Kvist kan bare komme

0 kommentarer
Vis kommentarer