FCK slipper for pyro-straf: DBU lovpriser kendelse

FC København skal alligevel ikke hoste op med 10.000 kroner for billigelse af pyroteknik i forbindelse med en Champions League-kamp. Det har Fodboldens Appelinstans besluttet i en endelig afgørelse

I starten af december sidste år blev FC København idømt en bøde af Fodboldens Disciplinærinstans, der fik stor opmærksomhed i de danske sportsmedier.

Bøden faldt, eftersom københavnerne lagde et tweet ud, hvor man roste tilhængerne for deres opbakning i forbindelse med en video, hvor man i forbindelse med CL-opgøret mod FC Porto så en gruppe fans tage mod spillertruppen ved Parken, mens der blev affyret romerlys og andre former for pyroteknik.

Det faldt ikke i god jord hos Disciplinærinstans, der idømte FCK en bøde på 10.000 kroner.

Men nu får de danske mestre medhold hos Fodboldens Appelinstans. De ophæver sanktionen, da man ikke mener, disciplinærinstansen har hjemmel til kendelsen.

Dommen blev dengang begrundet med, at 'klubben i deres anvendelse af videoen hylder fansenes modtagelse af holdet også dermed også hylder brugen af ulovlig fyrværkeri, og derved har 'bragt fodbolden i miskredit', som det forlyder af DBU's love § 30.1 d'.

FCK valgte at anke kendelsen og har nu fået medhold. Dengang sagde man:

- Vi stiller os fuldstændigt uforstående over for den her dom mod FCK. Vi mener helt principielt ikke, at Fodboldens disciplinærinstans skal blande sig i det her, eller at de har juridisk hjemmel til det, siger FCK-direktør Anders Hørsholt, der har sendt kendelsen videre til klubbens advokat med henblik på at appellere dommen.

- Hvis en sag som den her kan føre til en dom, så er det meget vanskeligt at se, hvor grænserne går for, hvad Fodboldens disciplinærinstans skal blande sig i.

- Det, synes vi, er en forkert vej at gå.

DBU glæder sig
Dommen glæder DBU's formand, Jesper Møller, der ikke havde mulighed for at kommentere sagen, mens den blev behandlet af disciplinærinstansen.

- Jeg har selvfølgelig respekt for de afgørelser, som vores uafhængige instanser træffer, men jeg må erkende, at jeg var meget overrasket, da jeg så afgørelsen. Nu er sagen færdigbehandlet, og så er det vigtigt for mig at understrege, at jeg er fuldstændig enig med Fodboldens Appelinstans i, at Fodboldens Disciplinærinstans ikke har hjemmel til at sanktionere omkring europæiske kampe, hvilket jeg heller ikke mener var intentionen, da DBU udformede reglerne på området i DBU’s love, siger Jesper Møller til dbu.dk.

FC Københavns forsvarsprofil Mathias Zanka Jørgensen fik også en advarsel fra Fodboldens Disciplinærinstans i december for at have udtalt sig positivt om brugen af romerlys i et interview i DR radio-programmet 'Liga på P3'.

DBU-formanden regner og håber da også, at FCK-manden slipper for straf.

- Endelig har jeg en forventning om, at disciplinærinstansen af egen drift genovervejer advarslen til Mathias ”Zanka” Jørgensen herunder hjemmelsgrundlaget, slutter Jesper Møller.

Se også: Straffer FCK og Zanka for pyro-hyldest

Se også: FCK tordner efter Zanka-dom: 'Vi nærmer os nordkoreanske tilstande'

Se også: Pinligt små sko: 'Zanka sagde det, vi alle tænker'

93 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere