FCK smadrede Randers i Parken

Kasper Kusk og Youssef Toutouh scorede begge to gange, da Superligaens tophold hentede en flot 4-0-sejr

FCK-spillerne fejrer en scoring i 4-0-sejren i Parken (Foto: Lars Poulsen)
FCK-spillerne fejrer en scoring i 4-0-sejren i Parken (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (Ekstra Bladet): FC Midtjylland er danske mestre, men FC København har Danmarks bedste hold. I hvert fald i øjeblikket…

Hovedstadsklubben viser særdeles overbevisende takter i Superligaen, og det gik søndag ud over Randers FC, der var chanceløse i Parken. 4-0 vandt Superligaens førerhold FC København.

Kasper Kusk og Youssef Toutouh scorede begge to gange i storsejren, der blev grundlagt på en stærk første time i nationalarenaen.

FC København kom foran 1-0 på kampens allerførste chance. Nogen chance var det knapt nok. Et langt FCK-indkast blev headet ud af Randers-feltet, og der stod Kasper Kusk så klar.

William Kvist tilbage for FC København

Nordjyden tæmmede bolden, inden han stående sendte den ind bag Karl-Johan Johnsson med et pragtfuldt venstrebensdrøn.

Det var tæt på at blive 2-0 i 18. minut, da tilbagevendte Nicolai Jørgensen sendte et indlæg ind i hovedet på angrebsmakker Federico Santander.

Sydamerikaneren har scoret alle sin FCK-mål med pandebrasken og var meget tæt på at få føjet yderligere ét til sæsontotalen. Hovedstødet suste dog lige forbi trekantsammenføjningen.

Men hjemmepublikummet skulle ikke vente længe på at få lov at juble igen. Efter 26 minutter fik Santander vippet bolden videre til Youssef Toutouh i Randers-feltet, og den formstærke FCK’er hamrede bolden i nettet uden chance for Johnsson.

FC København var i fuld kontrol mod et Randers-hold, der havde meget svært ved at skabe noget.

Først i halvlegens sidste minut tvang Mandla Masango FCK-målmand Stephan Andersen til en enhåndsredning efter et godt gennembrud af Erik Marxen.

Det blev ikke bedre for randrusianerne efter pausen.

Efter 52 minutter afdriblede Nicolai Jørgensen et par Randers-spillere, trillede bolden på tværs i feltet til Youssef Toutouh, der efter et enkelt træk sikkert scorede sit andet mål i kampen og bragte FCK på 3-0.

Det var tæt på en reducering minutter efter, men Viktor Lundbergs flade afslutning fra kanten af feltet prellede af på stolpen.

I stedet blev det 4-0 efter en lille times spil, da Kasper Kusk tog chancen et par meter uden for feltet. Hans ikke specielt kraftfulde afslutning blev rettet af og sneg sig lige forbi Karl-Johan Johnsson i Randers-målet.

AaB-profil efter ny storsejr: Vi spiller fantastisk

Der var tale om klasseforskel i nationalarenaen, og var de mulige købere af Randers FC ellers tilstede i Parken, kunne de konstatere, at der nok skal mere end 10-15 mio. kr. om året til for at gøre kronjyderne til en seriøs mesterskabsbejler.

Mikael Ishak fik en fin chance efter en frispilning af Masango, men den svenske angriber blev grebet ud af Stephan Andersen, og Jonas Borrings hovedstød led samme skæbne.

FC København faldt i niveau efter 4-0-scoringen, og Randers var i et par situationer tæt på et trøstemål, men de 16.492 tilskuere fik ikke flere mål. De så dog Federico Santander brænde en gigantisk mulighed fem minutter før tid.

Sejren sender FC København alene i spidsen af Superligaen. Forspringet til FC Midtjylland er nu tre point, og københavnernes målscore er efter 4-0-sejren seks mål bedre end midtjydernes. Næste opgave for FCK er derbyet på Brøndby Stadion.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.