FCK snød storklubber i jagten på ny angriber

FC Porto, Napoli, Basel, FC Krasnodar og argentinske Estudiantes havde Federico Santander på listen, men den 24-årige angriber endte i Danmark, hvor han maksimalt kan komme til at koste FCK 22,4 millioner kroner

Hør Ekstra Bladets Michael Qureshi fortælle om FC Københavns nye rekordindkøb
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

FC København måtte pludselig handle hurtigt og få lukket handlen med Club Guarani.

For 24-årige Federico Santanders mål i Copa Libertadores (det sydamerikanske svar på Champions League, red.) var blevet bemærket andre steder end i den danske hovedstad.

FC Porto, Napoli, Basel, FC Krasnodar og argentinske Estudiantes var blandt bejlerne til angriberen, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger maksimalt kommer til at koste FCK tre millioner euro (22,4 mio. kr.).

Udenlandsk rekordkøb: FCK sprænger banken for angriber

FCK betaler hovedparten af den sum nu, men den resterende del bliver kun udløst, hvis Santander får succes i København. For eksempel vil Club Guarani få et beløb, hvis hovedstadsklubben kvalificerer sig til Champions League med Santander på holdet.

Angriberen, der har en fortid i franske Toulouse samt argentinske Racing Club og Tigre, fløj torsdag aften lokal tid fra Paraguay.

Han lander i København fredag aften, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger vil han blive præsenteret tidligt lørdag, når de sidste detaljer er blevet forhandlet på plads, og lægetjekket er blevet bestået.

FC København har fulgt Santander længe og har haft både teknisk direktør Johan Lange og scoutingchef Jesper Jansson i Sydamerika for at følge Santander.

De har set ham i kamp, til træning og har også afholdt møder med angriberen for at få et indtryk af ham. Han gav udtryk for, at han ville FC København, så fornemmelsen i hovedstaden er, at man har gjort arbejdet grundigt.

Det hører også med til historien, at han i FCK vil være garanteret spilletid. I de andre interesserede klubber havde han efter alt at dømme kommet til at slås hårdere for sine minutter.

FCM svarer igen: Jagter Bundesliga-angriber til 20 mio.

Santander er en stor stærk angriber, men skulle også være god til at spille i små rum. Det var på forhånd FCK's bekymring, men han skulle have overbevist Lange og Jansson om, at han trods sin statur kan begå sig i små områder.

Club Guarani har været den store overraskelse i dette års Copa Libertadores, og Santander har haft sin andel i succesen.

Han scorede f.eks. mod brasilianske Corinthians, da de blev besejret i 1/8-finalen.

Efter aftale med Club Guarani starter Santander først i FCK, når holdet fra Paraguay er færdige i Copa Libertadores. De møder i semifinalen argentinske River Plate 15. og 22. juli.

Skulle Club Guarani - mod forventning - nå finalen i turneringen, vil Santander først komme til København efter 6. august, og han vil under alle omstændigheder ikke kunne være med i de første kampe i Superligaen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+