FCK-spiller solgt

Karlo Bartolec er blevet offer for hård konkurrence i FCK og er solgt til NK Osijek i Kroatien

Karlo Bartolec ses her under en superligakamp mod FC Midtjylland i marts. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Karlo Bartolec ses her under en superligakamp mod FC Midtjylland i marts. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Kroaten Karlo Bartolec er fortid i dansk fodbold.

Mandag er han blevet solgt fra FC København til NK Osijek i hjemlandet. Det skriver FCK på sin hjemmeside.

Dermed er et fem år langt ophold i dansk fodbold ovre for den aggressive højre back. Han kom til FC Nordsjælland i sommeren 2016, og efter tre gode sæsoner blev han i sommeren 2019 solgt videre til FCK, hvor succesen har været begrænset.

Siden har FCK købt både Peter Ankersen og Kevin Diks til pladsen, og Bartolec er derfor kommet i overskud.

Bartolec er ikke startet inde for FCK siden marts, og sportsdirektør Peter Christiansen mener, at tiden var til en skilsmisse.

- Karlo er en solid back, men konkurrencen på den position er meget, meget hård hos os, når både Peter Ankersen og Kevin Diks også er i truppen, lige som vi har unge spændende spillere på vej nede fra talentafdelingen på den position.

- Derfor giver det god mening for alle parter, at vi sender ham videre, siger sportsdirektøren.

Han tilføjer, at FCK har fået 'en fin økonomisk løsning' i forbindelse med salget af Bartolec, der ellers havde to år tilbage af sin kontrakt med den danske hovedstadsklub.

Karlo Bartolec nåede at spille 130 superligakampe og score ni mål. I FCK lyder hans statistik på 41 superligakampe og to mål. Bartolec har desuden spillet fem landskampe for Kroatien.

Også Viktor Fischer er netop skiftet væk fra FCK, efter han blev sat af holdet. Han er langt fra det første stjernenavn, der er på den ene eller anden måde er blevet bænket, ignoreret eller frosset ud af en Superligaklub - læs mere her (+).