FCK-stjernes grimme minde: 'Det var et chok'

I 2014 blev Robin Olsen skudt i sænk af den spanske storklub, som han sammen med resten af FCK'erne skal forsøge at stoppe i Parken torsdag aften

Robin Olsen blev i 2014 passeret fem gange af Atlético Madrid. Foto: Lars Poulsen
Robin Olsen blev i 2014 passeret fem gange af Atlético Madrid. Foto: Lars Poulsen

PARKEN (Ekstra Bladet): Robin Olsen ved, hvordan det er havne i Atlético Madrids fodboldcentrifuge.

I efteråret 2014 var den lange FCK-keeper med Malmö FF i den spanske hovedstad for at spille Champions League.

Det gik mere end godt i 1. halvleg, men i 2. halvleg blev dansk-svenskeren skudt i sænk.

- Det stod 0-0 ved pausen, og vi var meget tilfredse. Det var der ikke mange, der havde troet på inden kampen. Men så gik det stærkt i 2. halvleg, og når det først kører for dem, så er det svært. 

- Vi tabte 5-0. Det var lidt af et chok, siger den 28-årige svenske landsholdsmålmand, der aldrig før eller siden har lukket så mange mål ind i en kamp.

- Det viser, at man skal være koncentreret og holde fokus hele kampen, når man møder et så godt hold. Det, har jeg lært, er meget vigtigt.

- Og hvis vi skal have en chance, skal vi ramme vores topniveau, siger Robin Olsen forud for de danske mestres møde med Atlético Madrid i Europa Leagues 1/16-finale.

Den lange dansk-svensker var fremragende i sidste sæson og lukkede blot 26 mål ind i 49 kampe. I denne sæson er der blevet skudt hul i muren, og Olsen har i 30 kampe allerede sluppet 34 mål ind.

- Vi har haft problemer. Det har alle kunne se, men efter juleferien synes jeg, at jeg er på vej op igen, og det er det samme med holdet.

- Det var rart med en pause efter det efterår, og FCK er FCK. Vi kommer tilbage. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Det ser meget bedre ud nu end i efteråret, siger den københavnske keeper, der kan forvente en travl aften i Parken mod de spanske stjerner.

- Men det bliver ikke til fem mål denne gang!

Ståle Solbakken erkender, at Atletico Madrid samlet er 90-10 favorit. Men han forventer FCK kan tage kampen op med den spanske storklub i Parken. Foto: Lars Poulsen Europa League Skal han skabe sensationen? Ståle sender stjernen i spil

Det er nogle dyre drenge, som møder FCK. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Se prisen på Madrid-stjernerne: Så meget halser FCK efter

32 kommentarer
Vis kommentarer