FCK tæt på top-bomber

Federico Santander skal mindske savnet af Andreas Cornelius

Ståle Solbakken er på udkig efter forstærkninger. Og han er ikke mere skræmt af fadæsen med Franco Mussis end at han er parat til satse på en spiller fra Sydamerika igen (Foto: Lars Poulsen)
Ståle Solbakken er på udkig efter forstærkninger. Og han er ikke mere skræmt af fadæsen med Franco Mussis end at han er parat til satse på en spiller fra Sydamerika igen (Foto: Lars Poulsen)

Oprustningen fortsætter i toppen af Superligaen, hvor FC København er på nippet til at lande sommerens fjerde store transfer.

Løverne breakede i nat, at angriberen Federico Santander er på vej mod Danmark efter, at løvernes bud er blevet accepteret af angriberens klub, Guarani fra Paraguay.

- Han har alle forudsætninger for at klare sig godt som angriber i F.C. København, hvor der er et stort pres. Han har allerede været i store klubber i både Europa og Sydamerika og i de samtaler, vi havde med ham, da vi besøgte ham i en uge i Paraguay, viste han sig som en voksen mand.

- Han ville virkelig gerne til København, og det er ikke kun spilleren, men også personligheden, der tiltaler os meget her. Derfor tror vi på en relativt hurtig tilvænningsperiode, siger manager Ståle Solbakken til FCK's hjemmeside.

24-årige Federico Santander fik debut for Guarani som 17-årig. Han har flere gange forsøgt sig uden for Paraguay. Således hentede Toulouse ham i 2010 ind på en lejeaftale i forsøget på at lukke hullet efter salget af Andre-Pierre Gignac. Santander scorede fem mål, men returnerede efterfølgende til Paraguay.

Et par sæsoner senere blev han solgt til Racing Club i Argentina, men det ophold blev både kortvarigt og uden succes, så han røg videre til Tigres på leje. Atter uden succes... og så vendte Federico Santander retur til Guarani.

Tilbage i Paraguay har Federico Santander siden hjemkomsten haft en vis succes, selv om han ikke lige frem har bombet kasser ind. Han har denne sæson været med til at sende Guarani i semifinalerne i Copa Libertadores.

- Han er en stor og fysisk stærk angriber med et rigtigt godt spark. Mens vi har fulgt ham, har han også vist sig at klare sig rigtigt godt i små rum på banen. Han har evnerne til at spille alene i front, men han kan også sagtens indgå sammen med de andre angrebstyper, vi har i forvejen, siger Ståle Solbakken.

FCK har aftalt med Guarani, at Santander spiller semifinalerne i Copa Libertadores, der er overstået 22. juli, inden skiftet til Danmark gennemføres. Det betyder også, at Federico Santander ikke kommer med til de første kval-kampe til Europa League.

76 kommentarer
Vis kommentarer