FCK tager sjældent skridt: 'Helt uacceptabelt'

FC København overvejer nu, om de skal gå rettens vej, efter Politiken fortalte, at klubben har benyttet sig af en skattefinte i forbindelse med Per Nilssons skifte i 2014

Per Nilsson var i FC København fra 2014 til 2016. Foto: Jens
Per Nilsson var i FC København fra 2014 til 2016. Foto: Jens
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Sent tirsdag aften måtte FC København til tasterne og forsvare sig efter en kritisk artikel.

Dokumenter fra whistleblowerplatformen Football Leaks viser ifølge Politiken, at den danske storklub har benyttet sig af en skattefinte, da klubben hentede Per Nilsson i 2014.

Ved formelt set at lade en klub hyre og aflønne spillerens agent, kan en spiller undgå at betale skat af salæret. Dermed kan en klub præsentere et mere lukrativt tilbud i jagten på en spiller, ligesom en klub kan opnå en momsfordel.

Avisen fremlægger blandt andet mailskorrespondancer mellem agenten Daniel Delonga og FCK's klubsekretær Daniel Rommedahl. Se den detaljerede gennemgang her.

FCK afviser i bestemte vendinger, at de skulle have medvirket til skatteunddragelse.

- Politiken mener, ud fra en brøkdel af det samlede sagsforløb, at have belæg for konkludere, at agenten, Daniel Delonga, der var ekstern primus motor i at få Pelle Nilsson til F.C. København, udelukkende arbejdede som Pelle Nilssons agent og ikke arbejdede for F.C. København, som kontrakten ellers viser, og som alle involverede vurderede ud fra det forhandlingsforløb, der var, skriver klubben på sin hjememside.

FCK fortæller, at de har inviteret journalisterne bag til et møde og fremlagt deres forhandlingsproces, men disse informationer er efter klubbens udsagn ikke blevet vægtet.

- Vi mener, at Politiken har arbejdet forudindtaget for at nå en bestemt konklusion, ligesom man i researchen har manipuleret mindst én kilde, idet de har foregivet den pågældende, at FCK er straffet for lignende sager. Det er usandt, og vi finder den slags helt uacceptabelt.

Derudover overvejer klubben, om de skal tage retslige skridt efter artiklens udgivelse.

Står fast på historien
Ekstra Bladet har rettet kontakt til Politikens sporteredaktør, Søren-Mikael Hansen. Han frygter ikke, hvis klubben skulle trække dem i retten.

- Politiken arbejder generelt med stor grundighed og forsigtighed i brugen af Football Leaks, så også i dette tilfælde er vi overbevist om, at det journalistiske indhold er underbygget af nødvendig dokumentation, lyder det i et skriftligt svar.

Omkring beskyldningerne om, at have ignoreret den del, hvor FCK skulle have fremlagt deres forhandlingsmetoder, svarer han:

- Politiken har gentagne gange bedt om konkrete svar fra FCK på konkrete spørgsmål i dækningen af denne sag. FCK har reageret med ønsket om en baggrundssamtale uden for citat, som Politiken stillede op til. FCK har i den sammenhæng ikke fremlagt nogen dokumentation for deres forhandlingsmetoder.

Politiken beklager en fejl
Påstanden om, at avisen har manipuleret en kilde er en alvorlig anklage, mener Søren-Mikael Hansen. Sportsredaktøren indrømmer, at der er begået en fejl undervejs, men afviser manipulation.

- Lad mig først slå fast, at kilden til artiklerne om FCK er dokumentationen fra Football Leaks. Og så konstatere, at det er en alvorlig anklage, når FCK hævder, at Politiken skulle have manipuleret med en kilde.

- Den påstand fremførte klubben overfor Politikens journalister allerede inden offentliggørelsen og blev fuldt orienteret om dette forløb: Agenten Daniel Delonga er - som involveret part i sagen - via mail stillet en række spørgsmål om sine rolle i Per ‘Pelle’ Nilsson-handelen. De spørgsmål svarer han på.

- I den efterfølgende dialog begår Politikens journalist den fejl at oplyse agenten om, at FCK skulle være sanktioneret i tilsvarende tidligere sager. Det er en fejl, han beklager, men understreger samtidig, hvad rigtigt er, at Daniel Delonga har besvaret spørgsmålene i den konkrete sag, før den fejl blev begået og således ikke er manipuleret til at svare på forkert grundlag, skriver Politikens sportsredaktør.

FCK har afvist at kommentere historien yderligere, før de har besluttet, om de skal gå rettens vej.

Stod for den værste Superliga-debut nogensinde: FCK-flop indstiller karrieren

Heldig Premier League-stjerne: Konen forgyldt i bodypaint

Helt nye tal afsløret: Så fedt tjener Superliga-spillerne

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind