FCK-træner valgte selv sin nye rolle

Brian Riemer overvejede aldrig at forlade FC København. I stedet ønskede han en ny rolle i teamet

Brian Riemer måtte vige pladsen for svenske Peter Wettergren. (Foto: Thomas Sjørup)
Brian Riemer måtte vige pladsen for svenske Peter Wettergren. (Foto: Thomas Sjørup)

Når FC København indleder forberedelserne frem mod den kommende sæson, bliver det med en ny mand i trænerteamet. Svenske Peter Wettergren bliver ny assistenttræner for Ståle Solbakken, og dermed skal den nuværende assistent Brian Riemer have en ny rolle i klubben.

Efter tre år som assistenttræner skal Riemer nu være U/19-cheftræner og anden-assistent på førsteholdet, men selv om man kunne tolke det som en degradering af træneren, er det ikke tilfældet.

Det fastslog Brian Riemer mandag aften i radioprogrammet Fodbold FM på Radio 24syv.

Peter Wettergren (t.h.) skal de næste tre år træne FCK's førstehold. (Foto: All Over Press) FC København Ny FCK-træner på plads

- Sandheden er, at vi i lang tid havde været i samtale om, at der skulle en ekstra træner ind i teamet for at øge kapaciteten i teamet. Situationen var så den, at vi ledte efter en ny U/19-træner, der skulle agere andenassistent. Da jeg havde spekuleret over det i 14 dage, tog jeg en samtale med Ståle. Efter tre år som assitenttræner følte jeg behov for at komme tilbage i trænersædet. Som assistent er man ikke kun kegleflytter, men på et tidspunkt er man nødt til at kigge på sin egen udvikling og skarphed i forhold til at være den styrende træner. Enten kan man skifte klub - det var jeg på ingen interesseret i - så jeg tog en snak med Ståle og foreslog, at vi kunne bytte om på de to roller. Dermed ville vi finde en ny assistenttræner, og så tager jeg rollen som U/19-træner. Jeg glæder mig sindssygt meget til mit nye job, sagde Brian Riemer i programmet.

Brian Riemer kommer dermed til at have en nøglerolle i den fremtidige talentudvikling i FC København.

Ståle Solbakken har fået sin vilje og landet den svenske træner Peter Wettergrens til trænerteamet (Foto: Jens Dreisling) Superligaen Ståles pokalbonus: Svensk toptræner på plads i FCK

- Min vigtigste opgave bliver den her transitionsfase, hvor jeg kommer til at være med fra U/21 til omkring U/17-gruppen. Jeg skal være holdtræner for U/19-holdet, og jeg bliver også en del af førsteholdets træninger op mellem nul og fem gange om ugen. Mit primære fokus bliver på den gruppe spillere, som ligger i kategorien 18 til 21, fortalte han i programmet.

Brian Riemer har tidligere været U/19-træner i FC København, men i sommeren 2012 blev han en fast del af førsteholdets trænerteam, da Ariël Jacobs blev ansat som cheftræner.

Se højdepunkter fra FCK's sejr over SønderjyskE:

Foto: Jens Dresling Dansk fodbold Solbakken bekræfter trænerjagt: Vi skal have modspil

1 kommentar
Vis kommentarer