FCK ventede og ventede, så kom der en mail

Dialogen mellem de to klubber er gået død i forsøget på at finde fælles fodfæste efter balladen i Telia Parken

FC København og Brøndby mødtes senest i sidste uge i første semifinale i pokalturneringen. (Arkivfoto: Jens Dresling)
FC København og Brøndby mødtes senest i sidste uge i første semifinale i pokalturneringen. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Der kommer ingen Brøndby-fans i Telia Parken søndag til superligakamp mod FC København.

Det meddelte Brøndby IF fredag formiddag efter en dialog i kølvandet på balladen i nationalarenaen i sidste uge.

De 1.400 billetter, Brøndby fik stillet til rådighed, er høfligt blevet leveret tilbage til FCK, fordi 'muligheden for at yde den støtte til holdet under kampen, som man ønsker at give forsvinder, som klubben skriver på sin hjemmeside.

Ærgerligt, er meldingen fra FCK.

Pressechef Jes Mortensen forklarer, at man har ventet og ventet og ventet på Brøndby, men at svarene er udeblevet.

- Torsdag var der dialog mellem de to klubbers fankoordinatorer, og vi stillede dem nogle spørgsmål, som vi efterfølgende ventede svar på. Det har vi ikke fået. Vi spurgte igen her til morgen, men vi hørte ikke noget.

- Det er ærgerligt. Vi ville gerne have haft et derby med fans i begge ender af stadion og fyldte tribuner. Nu må vi tage en snak med Brøndby efter de to kampe (de to klubber mødes i returkampen i pokalsemifinalen onsdag i Brøndby, red.). Vi er bestemt interesserede i en fortsat dialog, siger Jes Mortensen til Ekstra Bladet.

Pressechefen forklarer til Ekstra Bladet, at man først hørte fra Brøndby igen, samtidig med at de lagde en melding på deres hjemmeside. Så tikkede der en mail ind med de samme oplysninger.

Levede ikke op til sikkerheden
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Brøndby IF opfordret FCK til at droppe udebaneafsnittet på Brøndby Stadion til pokalkampen onsdag. Men det er FCK ikke interesseret i.

Årsagen til den aktuelle situation er de scener, der udspillede sig i Parken i sidste uge efter den første semifinale, hvor en gruppe tilhængere fra Brøndby smed jernstænger og andet materiale efter spillerne ved spillertunnellen. Det afstedkom en dialog i forsøget på at undgå noget lignende fremover.

FCK afviste dog en forespørgsel fra Brøndby vedrørende mulighederne for tifos, da man ikke mente, det levede op til sikkerheden på stadion, hvilket angiveligt ikke faldt i god jord i Brøndby.

Efterfølgende fortsatte dialogen, men torsdagens snak mellem de to fankoordinatorer blev den foreløbig sidste samtale de to klubber imellem.

Vil ikke straffe FCK-fans
Ekstra Bladet har fredag forsøgt at få en kommentar fra Brøndby. Blandt andet ønskede vi svar på, hvorfor man ikke er vendt tilbage til FCK siden dialogen torsdag, men i skrivende stund har det ikke været muligt.

På klubbens hjemmeside understreger Brøndby dog, at man til onsdagens pokalsemifinale på Brøndby Stadion arbejder for 'den gode stemning', som man formulerer det.

- Der har været spekulationer om hvor vidt, vi som klub ville straffe FC Københavns fans ved at pålægge dem de samme fan-restriktioner, som dem man p.t. tilbyder Brøndby-fans over én kam i Telia Parken, der har gjort at Brøndby-fans på søndag boykotter derbyet i Superligaen.

- Vi ønsker at slå fast, at det gør vi ikke. For Brøndby IF handler det om fodbold - og kun fodbold. Vi arbejder for - og ønsker at skabe - de bedst mulige rammer til vores kampe, og det gælder naturligvis også for pokalderbyet på onsdag, da det er kampe som denne, som er det, fodbold handler om, og som hele fodbold-Danmark ser frem til, skriver brondby.com.

FCK og Brøndby spiller uafgjort i Parken

187 kommentarer
Vis kommentarer