FCK'er drømmer om VM: - Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke fyldte noget

FCK-anfører Nicolai Boilesen drømmer om at komme med i Åge Hareides trup til VM-slutrunden i Rusland, men har ingen fornemmelse af, hvorvidt nordmanden om en uges tid vælger at udtage ham

PARKEN (Ekstra Bladet): Han har ikke sat kryds i kalenderen, men Nicolai Boilesen er godt klar over, hvornår Åge Hareide udtager sit VM-hold.

Tirsdag 14. maj skal nordmanden udtage bruttotruppen til slutrunden i Rusland, og FCK-backen vil med mere end gennemsnitlig interesse følge udtagelsen.

For han er langtfra sikker deltager, men er i den grad i spil efter et stærkt forår i det københavnske forsvar.

- Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke fyldte noget, men det er ikke sådan, at jeg har sat kryds i kalenderen. Det er ikke noget, jeg bruger SÅ meget energi på.

- Jeg tror, at man ville blive sindssyg, hvis man rendte rundt derhjemme og sagde ’nu er der ni dage til’, sagde Nicolai Boilesen efter opgøret mod den klub, hvor han fik noget af sin fodboldopdragelse.

En fin præstation
Den 26-årige FCK-kaptajn havde sin andel i, at Brøndby ikke fik endnu en derbysejr og tre vigtige point i guldstriden.

Kort før pausen strøg han flot til mållinjen og serverede en perfekt bold til Pieros Sotiriou, der ved bagerste stolpe pandende 1-1-udligningen i nettet.

Defensivt fik Boilesen også vist sig godt frem og fik lukket godt af i sin venstreside.

- Alt i alt var det en fin præstation, sagde FCK’s venstre back, der kæmper med Jonas Knudsen og Riza Durmisi om at blive reserve for Jens Stryger Larsen under slutrunden i Rusland.

- Jeg er rimelig sikker på, at Åge er ved at være nået dertil, hvor han ved, hvem han vil have med - og hvem han ikke vil have med.

- Og det er ikke sådan, at jeg tænker, at jeg skal ind og bevise mig over for ham. Jeg synes, at jeg har bevist mig selv igennem hele foråret, men om han kigger min vej, ved jeg ikke. Det tager vi til den tid.

- Har du en fornemmelse?

- Nej, det må du spørge ham om. Jeg håber det selvfølgelig. Jeg ville være tåbelig, hvis jeg ikke gjorde, sagde Nicolai Boilesen, der i forhold til sine konkurrenter har den fordel, at han kan vikariere i det centrale forsvar.

doc700x56y2v5u1iz8146ej.jpg
Tryg ved ’Boile’
Nu er det Åge Hareides opgave at udtage holdet, men en anden nordmand ville ikke have noget problem med at sende Boilesen med i det danske fly til Rusland.

FCK-manager Ståle Solbakken har i denne sæson været ganske godt tilfreds med den blonde back, som er blandt føringsspillerne i hovedstaden.

- Jeg ville være tryg ved at have ham med. For ’Boile’ er sådan en, der kan spille på alle hold i hele verden, fordi han har den intelligens og ro.

- Jeg synes, at han er blevet bedre og bedre for os og også fået en god fysik. Men det jo også den første sæson i 100 år, hvor han har spillet mange kampe, sagde Ståle Solbakken efter 1-1-kampen i Parken.

Nicolai Boilesen er i denne sæson noteret for 40 kampe for FC København og to for Åge Hareides mandskab.

Nye afsløringer i skandale-sag: Afhørt til tårer

Bag om Wozniackis store smil: Bliver sur af sult 

Superliga-dommernes hemmelige broderskab: Sådan arbejder de i det skjulte

27 kommentarer
Vis kommentarer