FCK'er med utrolig statistik: Næstbedst i verden

Pletfri målmand: Robin Olsen har holdt FCK-buret rent i 20 ud af 33 kampe i denne sæson. Kun én målmand i hele verden kan prale af flere clean sheets i denne sæson end svenskeren

Robin Olsen er stensikker på, at FC København sender bulgarske Ludogorets ud af Europa League torsdag aften. Foto: Jonas Olufson.
Robin Olsen er stensikker på, at FC København sender bulgarske Ludogorets ud af Europa League torsdag aften. Foto: Jonas Olufson.

PARKEN (Ekstra Bladet): Robin Olsen kniber øjnene sammen og er stille i et par sekunder.

FCK-målmanden er blevet stillet et vanskeligt spørgsmål af Ekstra Bladet, men gør sit bedste for at svare på det. Han grubler og gentager spørgsmålet for sig selv. ’Har jeg lavet nogle store fejl i denne sæson…’.

Til sidst ryster den svenske landsholdsmålmand med de danske forældre på hovedet. 

- Jeg ved det faktisk ikke. Jeg kan ikke huske det, siger han med et smil.

Mange har der i hvert fald ikke været. 

Robin Olsen har i 33 kampe for FC København i denne sæson bare lukket 14 mål ind, og han har en statistik, som andre lidt mere frembrusende typer formentlig havde talt lidt højere om.

Kun Gordon har flere
Angribere tæller mål, målmand tæller clean sheets, og 27-årige Robin Olsen kan allerede fremvise 20 ’rene lagener’ i denne for hans vedkommende pletfri sæson.

Kun Craig Gordon har flere clean sheets. 22 gange er det sket for Celtic-keeperen, der til gengæld også har spillet to kampe flere end dansk-svenske Olsen.

- Selvfølgelig betyder det noget for mig, og jeg holder da øje med mine clean sheets. Jeg går ud for at vinde - og for at holde målet rent. 

- Men når vi vinder 2-1 ude over Ludogorets, er jeg nødt til at være tilfreds med resultatet, siger Robin Olsen, der dog kun er rigtig tilfreds, hvis der står et nul på måltavlen ud for FCK’s modstander, når kampen er ovre.

Den svenske FCK-keeper Robin Olsen har i hele denne sæson kun lukket to mål ind i Parken. Foto: Jonas Oufson
Den svenske FCK-keeper Robin Olsen har i hele denne sæson kun lukket to mål ind i Parken. Foto: Jonas Oufson

20 gange er det som sagt allerede sket, og på den konto kan han bryste sig at være næstbedst i verden i denne sæson. Han overgår lige nøjagtig græske Panagiotis Glykos, som han i PAOK kæmpede med om pladsen.

Den tog grækeren, mens Robin Olsen i stedet tog til København, og det har han ikke haft grund til at fortryde.

Går stensikkert videre
Han er Superligaens bedste målmand – beviset fik han før forårspremieren mod Brøndby i form af Det Gyldne Bur – og netop den anerkendelse betyder meget for ham:

- Det viser, at jeg har gjort det godt. Holdkammeraterne har selvfølgelig hjulpet mig meget, og jeg er super tilfreds med at have fået den pris. 

I Europa har han fortsat ikke lukket mål ind i Parken, og faktisk er der i hele sæsonen blot scoret to gange mod ham i nationalarenaen. 

To mål er netop, hvad bulgarske Ludogorets skal score torsdag aften for at have en chance for at snuppe billetten til Europa Leagues 1/8-finale. 

- Vi skal ikke vise dem for meget respekt. Vi er på hjemmebane, vandt 2-1 dernede og har to udebanemål med os. 

- Vi er selvfølgelig nødt til at spille godt, men jeg er stensikker på, at vi går videre, siger Robin Olsen og er lige så stensikker på, at han kan sige 21 clean sheets, når kampen mod de bulgarske mestre er spillet.

- Ja, vi tager ét mere. Det er den følelse, jeg går ind med til hver eneste kamp. Sådan var det også før Brøndby, og sådan er det nu.

- Min selvtillid er i top efter så mange clean sheets, og det er en god statistik, selv om jeg ikke kan leve på den. Der kommer hele tiden en ny kamp, siger Robin Olsen, der i hvert fald kan se frem til to kampe mere i Europa, hvis - eller måske rettere når - han kan fremvise et nyt rent lagen efter kampen mod Ludogorets. 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Ståles midtbane-grublerier slut: Jeg har besluttet mig

Se også: Solbakken og Zorniger kan blive Årets Træner i Danmark

58 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere