FCK's dyre dreng: 'Kald mig bare Flopnelius'

- Det er et helt samfundsproblem, at folk sviner hinanden til på de sociale medier, siger Andreas Cornelius, der ville have mere respekt, hvis folk turde svine hinanden til ' face to face'

Andreas Cornelius må lægge ryg til lidt af hvert. (Foto: Jens Dresling)
Andreas Cornelius må lægge ryg til lidt af hvert. (Foto: Jens Dresling)

Der er forbavsende stille på FC Københavns træningsanlæg denne påskesøndag - til trods for, der kun er omkring et døgn til, at de københavnske løver render ind på Brøndby Stadion til sæsonens tredje New Firm mellem ærkefjenderne.

Den lille efterspørgsel fra de fremmødte medier (hvilket vil sige Ekstra Bladet) og den lille snes fans, der er mødt frem for at få sig et par autografer, gør, at Andreas Cornelius har god tid til en snak med herværende avis.

Se også: Skadet Kahlenberg misser københavnerderby

Vi har aftalt at tage en sludder om, hvad det egentlig var, der gik galt, da han for 14 måneder siden returnerede til FCK mindre end et år efter, han var blevet solgt til den daværende Premier League-klub Cardiff for et beløb på den glade side af 70 mio. kroner.

Sig det face to face
Men vinklen når hurtigt at ændre sig, for i og for sig kan den 22-årige angriber ikke bringe så meget nyt under solen, hvad den historie angår, for det handlede mest om et par dumme skader på et par dumme tidspunkter og en dobbeltfyring af træneren og sportsdirektøren i den walisiske klub i slutningen af 2013.

Cornelius returnerede til de vante rammer i FC København, men målene udeblev og så var der pludselig åbnet op for en lind strøm af kritik, og et øgenavn opstod, primært på de sociale medier: FLOPNELIUS.

Se også: FCM's landsholdskomet: Udlandet frem for FC København

- Hvordan har jeg det med den slags øgenavne? Som al anden kritik studsede jeg nok lidt over det, de første par gange jeg oplevede den tone på internettet, men jeg har vænnet mig til det, og i dag generer det mig ikke.

Se hele Onside Special om Cornelius:

- Du er ikke umiddelbart kendt som en fyr, der er storskrydende på tv og fører sig frem i nattelivet, så hvorfor tror du, at det åbenbart er blevet legitimt at svine lige præcis dig til online? - Jeg gider næsten ikke sige ' Janteloven', men alligevel har det nok lidt med det fænomen at gøre. Her står jeg, en knægt på kun godt 20, der allerede har tjent mere, end ' normale' mennesker tjener på et helt liv. Så er der måske mange, der føler, at de bedre kan tillade sig at svine mig til.

- For mig at se er det et helt samfundsproblem, at folk sviner hinanden til på de sociale medier. Ting, som de samme mennesker næppe nogen sinde kunne finde på at sige face to face, fyrer de rask væk af sted på Twitter.

Se også: FCK-boss: Brøndby uden format

- Det er måske det, jeg er et offer for, fordi jeg et eller andet sted er en offentlig person, der har haft lidt succes, siger Andreas Cornelius, der oplever, at de reaktioner, han får i den ' virkelige verden', er af en helt anden kaliber, end dem han møder i cyberspace.

- Det er stort set kun positiv respons, jeg får, når folk ser mig på gaden. ' God kamp på søndag', ' må jeg få taget et billede sammen med dig', i den dur. Det er kun yderst sjældent, folk råber ' lede FCsvin', og det er stort set altid folk, der har fået sig en øl eller to - eller folk, der ytrer sig på internettet, ha ha!

  Se også: 'To danske klubber kunne gøre sig i belgisk topfodbold'

82 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere