FCK's hovedpine: Derfor melder regnskabet om guld og Champions League

Det er en hårfin balance i forhold til aktionærerne, der afgør, om der i forventningen til et kommende regnskab skal indarbejdes indtægter fra Champions League

Parkens koncerndirektør Anders Hørsholt er tvunget til at fastholde målsætning om guld og Champions League-gruppespil. (Foto: Jens Dreisling)
Parkens koncerndirektør Anders Hørsholt er tvunget til at fastholde målsætning om guld og Champions League-gruppespil. (Foto: Jens Dreisling)

FCKs manglende deltagelse i Champions League i denne sæson gjorde ondt på moderkoncernen Parken Sport & Entertainment, der onsdag kom med årsregnskab for 2014. Her dykkede resultatet før skat fra 210,8 mio. kr. i 2013 til blot 15,8 mio. kr. sidste år.

FCK er ni point efter FC Midtjylland i Superligaens forår, og efter weekendens nederlag til OB er der ikke mange, der længere tror på, at københavnerne henter det forspring.

Derfor skinner det også i øjnene, at Parkens bestyrelse fastholder en sportslig målsætning om mesterskab i denne sæson og deltagelse i Champions League-gruppespillet i næste sæson.

Se også: Riddersholm: Ståle er uinteressant

Men det er der en god grund til, at de gør, forklarer kommunikationsrådgiver Christian Schultz, der nøje har gennemgået årsregnskabet.

- Det er en meget kompleks manøvre for en koncern med et sportsligt aktiv at kommunikere forventninger og målsætninger ud. Derfor siger man lidt til fans og presse, ’selvfølgelig skal en klub som FCK gå efter mesterskab og Champions League, så længe det er teoretisk muligt’.

- På den anden side forventer man det ikke i regnskabet til 2015. Så man siger til det finansielle marked, at det ikke er særlig realistisk, forklarer kommunikationsrådgiver og direktør i kommunikationsbureauet & Schultz.

- Hvis man lover noget til markedet, som man ikke kan opfylde, så kan man tiltales for kursmanipulation. Hvis man ved, at der er stor sandsynlighed for, at man ikke kan holde, hvad man lover i et regnskab. Så koncernen har skulle bevæge sig på en fin linje mellem at gøre fans og aktiemarkedet tilfredse med udmeldingerne, siger Christian Schultz.

Se også: Ståle: Guldet er væk - 99,1 procent sikkert!

Værd er det også at bemærke i regnskabet, at koncern-direktør Anders Hørsholt gik 20 procent ned i løn sidste år fra 3 mio. kr. i 2013 til 2,4 mio. kr. i 2014. Givetvis fordi han ikke opnåede resultater, der gav en bonus.

- Jeg synes, det er et godt signal, at Parken er et tidssvarende selskab, der tilpasser lønninger til direktionen efter performance. Aktiekursen faldt sidste år med 30 procent. Koncernen faldt i værdi med 160 mio. kr., og det passer meget godt med de mistede indtægter på, at man ikke kom i Champions League, forklarer Christian Schultz.

25 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere