Annonce:
Annonce:

FCK’s masterplan: Derfor skal han sælges til sommer

Analyse: Når københavnerne går på indkøb, er planen klar. Spillerne skal have tre gode år i den danske hovedstad, inden de – med profit – sælges videre til større klubber

FC København forventes at blive en aktiv spiller på sommerens transfermarked, hvor Andreas Cornelius formentlig vil få en hovedrolle. Foto: Jens Dresling.
FC København forventes at blive en aktiv spiller på sommerens transfermarked, hvor Andreas Cornelius formentlig vil få en hovedrolle. Foto: Jens Dresling.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Brøndbys Benedikt Röcker vil formentlig smile bredt, og det samme vil de fleste af hans forsvarskolleger i Superligaen. I næste sæson slipper de for at slå sig på Andreas Cornelius…

I denne sæson har den 24-årige landsholdsspiller terroriseret Superligaens forsvarsspillere. Intet har de kunnet stille op mod FCK-angriberen, der har fysik som en tikæmper.

Han har verfet dem til side, som var de irriterende fluer på en varm sommerdag, men til sommer får deres mareridt en ende. 

Alt peger nemlig på, at de danske mestre sælger Andreas Cornelius til sommer. 

Det er også i det lys, at den forestående handel med den jævnaldrende cypriot Pieros Sotiriou skal ses. Københavnerne er kun detaljer fra at lukke en handel med APOEL og viser dermed rettidig omhu nok engang. 

Annonce:

For først når afløseren er på plads, sælger Ståle Solbakken. Som for eksempel sidste sommer da FCK i juni hentede serbiske Andrija Pavlovic og så solgte Nicolai Jørgensen til Feyenoord otte dage senere.

Cornelius i kamp med Benedikt Röcker. Foto: Lars Poulsen.
Cornelius i kamp med Benedikt Röcker. Foto: Lars Poulsen.

Lægger altid en plan
Nu er det Andreas Cornelius, der skal af sted.

Han blev for snart tre og et halvt år siden hentet hjem fra Cardiff og har egentlig været i klubben lidt længere, end det var planen, da FCK befriede ham fra mareridtet i den walisiske klub.

Cornelius fik en aftale på fem år, og når FCK køber en spiller, bliver han praktisk talt altid udstyret med en kontrakt på mellem fire og fem år. Men det er ikke planen, at han skal blive i den danske hovedstad kontraktperioden ud.

– Meningen er, at de kommer ind og bidrager til sportslig succes i den periode, de er her – typisk to og et halvt til tre år – og så tager skridtet videre og gerne til en top 5-liga.

– Det er vigtigt at kunne snakke åbent om det med spilleren, og vi forsøger altid at lægge en plan, siger FCK’s tekniske direktør Johan Lange til Ekstra Bladet.

Annonce:

Foto: Mikkel Tariq Khan
Foto: Mikkel Tariq Khan

God timing med et sommersalg
Sammen med manager Ståle Solbakken lægger han brikkerne på kontoret på Frederiksberg og planlægger truppens udvikling, så klubben står med et stærkt hold både på kort og på lang sigt.

Det handler om hele tiden at være et skridt foran og undgå en situation, hvor mange profiler forlader holdet i det samme transfervindue. 

Som det for eksempel skete efter successæsonen 2010/11, hvor Pospech, Wendt, Antonsson, Kvist og Grønkjær forsvandt henover en sommer. I øvrigt sammen med træner Ståle Solbakken. 

Det var en dyr lærestreg for FC København, der derfor har stort fokus på, at de rigtige spillere forlader klubben på det rigtige tidspunkt.

Denne sommer er turen altså kommet til Andreas Cornelius, og det er han også selv indstillet på. 

- Nu har jeg været i FCK i lang tid. Jeg har kun halvandet år tilbage af min kontrakt til sommer, så det vil være ret god timing med et salg – både for klubben og for mig, siger Andreas Cornelius til Ekstra Bladet. 

Annonce:

En grim skade og et stærk angrebsduo i skikkelse af Nicolai Jørgensen og Federico Santander betød, at den oprindelige plan blev en smule forsinket, men nu er ’Corner’ mere end klar til at lægge arm i udlandet igen, og så skal Pavlovic og Sotiriou kæmpe om at blive makker med Santander i front.

For sydamerikaneren virker selvskreven og skal meget gerne have en god næste sæson. For det er planen, at han skal sælges i sommeren 2018 efter tre år i den danske hovedstad.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Gode eksempler
Tidligere var der flere eksempler på, at FC København beholdte sine spillere kontraktperioden ud for derefter at se dem forsvinde til udlandet på en fri transfer.

Det gør klubben ikke længere, og det skyldes primært to ting. 

For det første er spillersalg i højere grad end tidligere end del af forretningen, for det andet er der selve signalværdien – både internt og eksternt. 

Det er vigtigt at kunne vise bestyrelsen, at de penge, der bruges på spillerkøb, mere end kommer ind igen. Og det er vigtigt at kunne vise spillerne, at klubben er i stand til få dem til større og mere pengestærke ligaer efter en periode i FCK.

Annonce:

Københavnerne havde for eksempel næppe fået Ludwig Augustinsson lokket til klubben, hvis svenskeren ikke vidste, at planen var, at han skulle sælges videre inden for tre år. 

Det lykkedes, og FCK kan hive flere gode eksempler frem fra salgsmappen, når de i fremtiden skal overbevise spillere om, at de skal vælge ’Løverne’.

Kan Andreas Cornelius få succes i udlandet ligesom Nicolai Jørgensen? Foto: Jens Dresling.
Kan Andreas Cornelius få succes i udlandet ligesom Nicolai Jørgensen? Foto: Jens Dresling.

Daniel Amartey blev solgt til Premier League og blev mester med Leicester, Nicolai Jørgensen er aktuelt topscorer i Æresdivisionen hos førerholdet Feyenoord, og Thomas Delaney er braget igennem hos Werder Bremen i Bundesligaen.

Og det er samme, der er planen med Andreas Cornelius-afløseren Pieros Sotiriou. Den 24-årige cypriot skal med mål bidrage til national og international succes for FCK i to til tre sæsoner. 

Derefter skal han sælges til en større liga for et større beløb end de ca. 18,5 mio. kr., som de danske mestre betaler for APOEL-angriberen, der med sin arbejdsomhed og pågåenhed skal sørge for, at Röcker & co. også får det hårdt, når Andreas Cornelius har forladt Superligaen.

 

***

 

De skal også af sted til sommer:

Annonce:

Foto: Jens Dresling.
Foto: Jens Dresling.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen

Forsvarsgeneralen kom hjem til FCK i sommeren 2014 efter et mislykket ophold i PSV. Han forlængede i efteråret sin kontrakt, men det var hele tiden med sigte på, at han skulle sælges i sommeren 2018. Engelske Hull bød over 50 mio. kr. i vinter, men blev afvist.

Foto: Lars Poulsen.
Foto: Lars Poulsen.

Ludwig Augustinsson

Den svenske landsholdsback blev i slutningen af januar solgt til Werder Bremen for 35 mio. kr., men som i tilfældet med Thomas Delaney må tyskeren vente et halvt års tid på deres spiller. Augustinsson kom til FCK i vinteren 2015 fra IFK Göteborg.

Om ni dage gør FCK noget næsten uhørt i dansk fodbold

Ståle revser banen - i Parken!
Øl er okay ... men ikke flere rotter, tak!
Efter rotte-ballade: Nu gør Brøndby to ting
Se tv-klippet her: FCK-spillere bombarderet med rotter
Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: