FCK's nye stjerne: Flere europæiske klubber ville have mig

FC København vandt transferkrigen om Ludwig Augustinsson. FCK-backen var ellers ønsket i blandt andet Holland

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

FC Københavns nye back Ludwig Augustinsson fik en fornem debut på livet i Danmark og Alka Superligaen, da den 20-årige svenske venstre back scorede i sin debutkamp mod FC Vestsjælland, ligesom han assisterede Tom Høglis føringsmål.

Det var en debut, der helt sikkert har fået Ståle Solbakken til at slikke sig om munden i begejstring over, hvilken spiller han har fået ind i stedet etablerede Pierre Bengtsson.

Men det var ikke uden kamp, at FC København skrev kontrakt med Ludwig Augustinsson.

FC København Dommen over Superliga-debutanterne: Fra hot til absolut not!

Backen - der med det svenske ligalandsholds imponerede stort i januar - var nemlig interessant for flere klubber rundt om i Europa, men valget faldt på Danmark og FC København, som han skiftede til 1. januar.

Bevarer fødderne på jorden
- Jeg ved, at de største svenske klubber var klar med tilbud til mig, klubber i Holland henvendte sig, også FC Nordsjælland, og allerede tilbage i 2010 var jeg nede i Tyskland og træne med Borussia Mönchengladbach.

- Jeg har kendt til den store interesse for mig, men det har ikke forstyrret eller givet problemer, siger Ludwig Augustinsson til Politiken og forklarer:

- Jeg kan bevare fødderne på jorden og koncentrere mig om at spille godt for min klub og dygtiggøre mig.

Ludwig Augustinsson skiftede fra IFK Göteborg til danske FC København, og han underskrev en kontrakt, der løber frem til sommeren 2019.

Erik Sviatchenko er en af de Superliga-spillere, der har fået et lønhop. Se, hvem der tjener mest i din klub, længere nede i artiklen (Foto: Tariq Mikkel Khan) Sport og Spil Overblikket: Her er de bedst betalte i din superligaklub

Jan Michaelsen og årets U/17-talent anno 2012, Andreas Christensen - et eksempel på en spiller, der tog tidligt til udlandet. Christensen var bare 15 år, da han skrev kontrakt med Chelsea. Foto: Jesper Mortensen/Polfoto Sport og Spil Fodboldtalenterne fra 90'erne: Flop og hits

0 kommentarer
Vis kommentarer