FCM-boss angriber 'seje FCK'ere': Det er usmageligt

FC Midtjylland mener, de agerede korrekt i forbindelse med aflysningen af topbraget mellem FCM og FC København, og de er totalt uforstående overfor FCK's klage

Masser af uenighed i kølvandet på aflysningen af Superliga-braget på Heden (Privatfoto)
Masser af uenighed i kølvandet på aflysningen af Superliga-braget på Heden (Privatfoto)

- FCK har indgivet officiel klage over vores beslutning. Det, synes jeg, er meget meget usmageligt. Men det er, hvad det er. Vi tager det med ophøjet ro.

Sådan er meldingen fra FC Midtjyllands kommercielle direktør, Jakob Jørgensen, ovenpå 'balladen' omkring aflysningen af topkampen mellem FC Midtjylland og FC København.

Krigen mellem de to topklubber kørte hele mandagen, og på Twitter angreb FCM-direktøren også FCK'erne. Han undrer sig i den grad over FCK's opførsel efter den aflyste kamp.

Gorm-Storm kom nemlig i vejen for afviklingen af det imødesete topbrag mellem FC Midtjylland og FC København.

Kraftige og voldsomme vindstød gjorde det for risikabelt at spille på MCH Arena, og der var derfor ingen anden udvej end at aflyse topbraget.

Men lige siden aflysningen har det føjet med beskyldninger fra de to lejre. FC København var utilfredse med FC Midtjyllands meget sene aflysning, især fordi meldingen tidligere på dagen var, at kampen nok skulle blive spillet.

(Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland Zanka kalder FCM for amatører: Nu forsvarer de sig

FC Midtjylland mener, de agerede korrekt og har svaret københavner-klubben igen.

Også ulvenes kommercielle direktør blander sig altså også i balladen, og han kalder FCK'erne for seje og glæder sig over, at de ikke fik lov at bestemme tingenes forløb.

Ekstra Bladet ringede derfor til direktøren for at få ham til at uddybe sin kritik af FCK.

- Jeg mener bare, at FCK kaldte os tøsedrenge, og så må de jo være det modsatte af os, derfor kaldte jeg dem 'seje FCK'ere'.

- Jeg er glad for, at vi traf den rigtige beslutning, selvom det altid svært at træffe den upopulære beslutning, som det jo var. Men det viste sig heldigvis, at en aflysning var det rette at gøre.

Sådan så facaden på MCH Arena ud inden stormen for alvor fik fat (Foto: Anders Brohus) FC Midtjylland Se billederne: Gorm smadrede FC Midtjyllands stadion

- FCK var især ærgerlige over kommunikationen fra jeres side, hvor I tidligt på dagen havde meldt ud, at der ikke ville være nogen problemer med at afvikle kampen?

- I bagklogskabens lys er jeg fuldstændig enig i, at den udmelding skulle vi have formuleret anderledes, men derfra og så til at blive kaldt tøsedrenge, er der langt. Jeg er fuldstændig enig med dem, der kritiserer vores melding tidligere på dagen. Den var for optimistisk, og det beklager vi, for vi ville gerne have spillet. Vi skulle klart have formuleret det anderledes, så det var en fejl, det beklager vi og undskylder for.

- Men igen viste det sig, at vi i sidste ende traf den rigtige beslutning. Det tror jeg også alle kan se, vi gjorde, siger Jakob Jørgensen, der fortæller, hvordan MCH Arena blev 'behandlet' af stormen Gorm, da den ramte Heden.

Sådan så det ud, da Gorm ramte Vejle. (Video: Anders Brohus)

- Vi så, hvordan skilte ramte tilskuerpladserne på stadion. Det er selvfølgelig umuligt at sige, hvad der kunne være sket, hvis kampen var blevet afviklet, men jeg kan da sige, at folk var kommet til skade. Vi har en video, hvor vi kan se, at taget på tribunen er tæt på at blæse af. Det havde været en kæmpe-katastrofe.

En ting er, at FCM efter kampen blev kaldt tøsedrenge, men FCMs kommercielle direktør er også meget uforstående overfor, at københavnerne nu også har indberettet ulvene.

Anders Hørsholt måtte tage turen hjem fra Herning uden at have set et eneste minuts fodbold søndag aften. (Arkivfoto: Jesper Mortensen) FC København FCK indberetter FC Midtjylland for regelbrud

- FCK har indgivet officiel klage over vores beslutning. Det, synes jeg, er meget meget usmageligt. Men det er, hvad det er. Vi tager det med ophøjet ro. Hvis FCK havde haft kommunikation sammen internt, så var klagen nok ikke kommet.

- For vi havde kontakt med dem. Vi snakker med FCK's sikkerhedschef kl 12, hvor vi fortæller, hvordan det ser ud, og at de kan risikere, at broen er lukket, når de skal hjem. Men de vælger så at køre over broen alligevel. Men alligevel siger de efterfølgende, at der ikke havde været kommunikation, siger FCM-direktøren.

- Vi havde også været i forbindelse med Divisionsforeningen klokken lidt over 11 og også orienteret dem om tingenes tilstand. Vi har handlet rigtigt, selvom jeg medgiver, at vi selvfølgelig skulle have kommunikeret bedre tidligere på dagen og omkring selve situationen. Men det vigtigste for os var, at vi fik sikret, at 11.000 tilskuere ikke satte deres liv på spil.

- Og så skal vi huske på, at det ikke er FCM, der aflyser kampen. Det er MCH Arena, der ikke vil tage ansvaret for afviklingen og i samråd med beredskabschefen i Herning, politiet og dommer Michael Tykgaard bliver beslutningen om ikke at spille kampen truffet.

Fans af FC København og FC Midtjylland må vente til foråret med at se deres helte spille den aflyste kamp. (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland Superligaens topopgør udsat til foråret

- Hvornår inddrager I FCK i forløbet omkring en eventuelt aflysning?

- Jeg spørger kampens dommer, om vi skal have FCK med i forløbet, men det behøver vi ikke gøre lige nu, melder han. De skal koncenterere sig om at gøre klar til kampen, og uanset hvad, FCK så ville have ment, så var deres ønske blevet overrulet af de fem parter, som traf beslutningen om aflysningen. De fik tidligere på dagen muligheden for at sende deres fans hjem igen, det valgte de at takke nej til. Det var ikke vores beslutning.

Der er altså ingen tvivl om, at man ikke er helt enige i de klubber omkring forløbet af vind-aflysningen.

Ekstra Bladet ville naturligvis gerne høre FCKs version, men pressechef Jes Mortensen meddeler på vegne af FCK, at man har lagt det frem, som man mener om sagen, og at klubledelsen ikke vil bruge yderligere tid på den.

1 af 2 (Foto: Anders Brohus)
2 af 2 Masser af uenighed i kølvandet på aflysningen af Superliga-braget på Heden (Privatfoto)
126 kommentarer
Vis kommentarer