Fem nøgler til FCK-succes: Corner skal redde FCK mod Ajax

Andreas Cornelius har scoret tre mål de tre seneste kampe - han skal dræbe Ajax med sin enorme fysiske styrke

Ståle Solbakken har noget at tænke på før torsdagens returkamp mod Ajax.

Søndagens opgør mod Esbjerg kunne han ikke bruge til særlig meget - udover han roterede med sin spillertrup og fik set styrken i truppens bredde.

Ståle Solbakkens største udfordring er, hvem der skal spille på de to kanter torsdag aften, hvor formstærke Rasmus Falk er ude. Han kan vælge Benjamin Verbic, der ikke er i kampform. Han kan vælge Jan Gregus på en højrekant, som han spillede mod Porto, men med sådan en løsning får han mere fysisk styrke end kantspiller.

Uanset hvad FCK-træneren beslutter har han noget at tænke over. Men det er ikke problematisk alt sammen. Der er flere positive ting han har at arbejde med. Ikke mindst formen til Andreas Cornelius.

Landsholdsspilleren viser enorm fysisk styrke og kraft. Her er en status på fem nøglepunkter før returkampen torsdag mod Ajax:

1. Okore mangler kampformen

Jores Okore har ikke spillet meget i sæsonen. Han blev kun i meget begrænset omfang udfordret mod Esbjerg. Ståle Solbakken har ikke fået et klart svar på, om midtstopperen kan løfte opgaven torsdag. Fysisk står han helt sikkert distancen, men samspillet med Erik Johansson er ikke indarbejdet efter blot én kamp og timingen kan heller ikke være helt i top.

2. Verbic viser sig frem

Ståle Solbakken valgte overraskende at spille med Benjamin Verbic fra start. Men sloveneren har givet FCK-træneren positive problemer. Han er formentlig løsningen på den ene kant mod Ajax, fordi Kasper Kusk ikke virker i form. Han lavede i hvert fald mange fejl mod Esbjerg. Verbic, der er dygtig mand mod mand, fik én time og skuffede ikke, men han er ikke i kampform til 90 minutter.

3. Corner i topform

Andreas Cornelius startede på bænken, men kom ind og scorede. FCK-bomberen er nøglen til succes torsdag i Amsterdam. Med sin enorme fysiske styrke kan hans styrke i luftrummet blive afgørende. Han scorede et fantastisk mål mod Esbjerg, hvor han steg højt til vejrs.

4. Augustinssons farlige dødbolde

2-0 scoringen mod Esbjerg var høj klasse. Præcisionen i sparket fra Ludwig Augustinsson og timingen i Andreas Cornelius kraftspring. Svenskerens dræbende dødbolde kan blive afgørende, hvis FCK skal kvalificere sig til Europa League kvartfinalen.

5.. Kvistens ro og overblik

William Kvist leverer stabilt og solidt. I torsdagens heksekedel i Amsterdam, bliver han kaptajnen, der skal sørge for FCK bevarer balancen og ikke viser svaghedstegn. Den rutinerede midtbanespiller har vist stærk form de seneste uger.

Tre FCK-profiler forlod Parken på krykker: 'Vi får ørerne i Ajax-maskinen'

Tøffes dom: Her er vinderne og taberne i Superligaen

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt