Feriepenge på spil igen: FCK truet med millionkrav af egne spillere

Spillerforening og FCK har løst sag, der ellers havde potentiale til at være en millionbombe under fodboldklubben

Ansvaret for fejl i spillerkontrakter falder blandt andet tilbage på den sportslige ansvarlige, som er Ståle Solbakken. (Foto: Lars Poulsen)
Ansvaret for fejl i spillerkontrakter falder blandt andet tilbage på den sportslige ansvarlige, som er Ståle Solbakken. (Foto: Lars Poulsen)

FC København kunne pudse glorien, mens især rivalerne Brøndby og AaB skulle hoste op med enorme millionbeløb i den såkaldte feriepengesag, der rystede dansk fodbold i 2012.

FCK endte kun med at udbetale småpenge for nogle enkelte spillere.

I Brøndbys tilfælde betalte de 94 spillere samlet 29,4 mio. kr., og AaB skulle af med 17,5 mio. kr. efter forlig.

Se også: BIF-træner svarer Ståle igen: Du skulle have været greenkeeper

Nu kan Ekstra Bladet afsløre, at FCK for kort tid siden var truet af en ny sag, der havde potentiale til at være en millionbombe under fodboldklubben. En sag der i høj grad mindede om feriepenge-sagen, hvor FCK ellers fremstod som klassens duksedreng.

Spillerforeningen indledte ifølge oplysningerne i begyndelsen af året en undersøgelse af kontrakter indgået mellem FCK og spillere hentet i udlandet over det seneste halvandet år.

Spillerforeningen vurderede, at der var en gennemgående fejl i kontrakterne med de pågældende spillere.

Man mente, at der var uregelmæssigheder i forhold til pension- og feriepenge af de såkaldte sign on fees, som spillerne modtog.

Se også: Solbakken: Zanka lige til landsholdet

På vegne af en gruppe FCK-spillere indledte Spillerforeningen derefter en dialog med FC København, der straks hyrede deres eksterne topjurist Philip Nyholm ind for at tage sagen.

I første omgang truede sagen med at være en bombe under FCK.

For blandt de spillere hentet i udlandet i den periode var blandt andre løntunge spillere som Andreas Cornelius, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Steve de Ridder, Stephan Andersen, Tom Høgli og Daniel Amartey.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet om, at blandt andre AaB har måttet betale.
Ekstra Bladet har tidligere skrevet om, at blandt andre AaB har måttet betale.
 

Hvis de alle stod fast på et krav om pension- og feriepenge på deres sign on fee, så ville et samlet krav løbe op over 10 mio. kr.

Typisk udbetales halvdelen af lønpakken i kontraktperioden i en sign on fee til en spiller, der skifter fra en udenlandsk klub. i udlandet. Dermed beskattes spilleren oftest af det væsentlige engangsbeløb i det land, spilleren skifter fra.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det dog hovedparten af de involverede spillere, der gav afkald på ekstra penge, som Spillerforeningen ellers havde udsigt til at hente ind på deres medlemmers vegne.

Se også: Tæsk til klubberne i feriepenge-sagen: Så stor blev regningen

I stedet endte sagen med et forlig med en lille gruppe spillere, som stod fast på, at de havde mere til gode. Dermed kommer der stadig en lille millionregning til FC København fra nuværende spillere i truppen. Men slet ikke i den størrelsesorden man kunne have frygtet.

Anslået er der nu i stedet tale om et sted mellem 2-3 mio. kr., som muligvis endda betales i rater over spillernes kontraktperiode.

For FCK's vedkommende er sagen nu lukket.

- Der er ikke nogen sag mellem FC København, Spillerforeningen eller spillerne for den sags skyld. Der er selvfølgelig altid en dialog mellem parterne, men det er en helt almindelig del af hverdagen i de fleste klubber og virksomheder, at man taler om tingene med hinanden. Der er ikke noget ekstraordinært i det her for os, siger FCK's pressechef Jes Mortensen.

Se også: Rasende Ståle: Brøndbys bane er en skændsel

Hos Spillerforeningen holder man også lav profil omkring sagen, hvor der ifølge oplysningerne har været en god tone i dialogen mellem FCK og spillernes fagforening.

- Vi har i Spillerforeningen løbende dialog med FC København om forskellige forhold. Det har vi også haft i den seneste tid. Ligesom vi har det med andre klubber.

- Der er ikke indhold fra vores drøftelser med FC København, som vi nu ønsker at dele med jer i pressen. Det holder vi til vores fortsatte dialog med klubben og spillerne, siger Spillerforeningens direktør Mads Øland til Ekstra Bladet.

52 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere