Fik tæsk på banen: Men her er FCK stadig bedre end Brøndby

FC København dominerer listen over de klubkampe i 2017 med dansk deltagelse, der har haft flest tv-seere og lokket flest tilskuere på stadion

FC København har haft en skuffende sæson på banen, men én ting kan hovedstadsklubben dog glæde sig over: Den er fortsat i stand til at trække tilskuere til Parken og seere til tv-skærmene.

Søndagens derby i Parken mellem FCK og Brøndby blev ifølge tal fra TNS Gallup fulgt af 216.000 seere på TV3+, og kampen kniber sig dermed ind på top ti-listen over de mest sete kampe med danske klubhold i 2017.

På den liste optræder FC København ti gange. Klubbens kampe i Europa League har været et hit hos de danske tv-seere. De tre mest sete klubkampe med dansk deltagelse har alle været vist på Kanal 5.

Størst interesse var der for FCK’s 1/8-finale i Europa League mod Ajax. Næsten 400.000 så københavnerne ryge ud i Amsterdam.

Det storkøbenhavnske derby er ikke overraskede den suverænt mest sete danske klubkamp.

På top ti-listen optræder arvefjendeopgøret fem gange. Flest så pokalfinalen tilbage i maj (252.000), mens Brøndbys sejr i august hjemme på Brøndby Stadion blev set af 209.000.

doc6w4o0keun4l4633f1m3.jpg
Ser man på tilskuertallene, slår FCK også Brøndby, når det kommer til kampe med flest mennesker på tribunerne.

I syv ud af de ti mest sete kampe med dansk deltagelse har FC København været hjemmehold i Parken, to af kampene er blevet spillet i Brøndby, mens årets mest sete klubkamp var pokalfinalen mellem FC København og Brøndby.

32.140 fulgte det opgør i nationalarenaen.

Søndagens derby, der endte med en 1-0-sejr til Brøndby, blev overværet af 24.446 tilskuere. Dermed blev det den femte mest sete klubkamp med danske deltagelse på dansk grund i 2017.

FC København og Brøndby dominerer totalt top ti-listen, og også hvis man ser på de tyve mest set kampe i 2017.

To gange sniger AGF sig ind (for henholdsvis 17.462 og 15.734 tilskuere i hjemmekampene mod Viborg), mens ellers er det udelukkende FCK- og Brøndby-hjemmekampe.

Københavnerne har været hjemmehold i 14 af de 20 kampe, Brøndby i tre, AGF i to, mens den sidste – og mest sete – altså var pokalfinalen tilbage i maj.

Glæden var enorm i gæsteafsnittet, da Brøndby søndag vandt sin første Superliga-sejr i Parken i over 13 år.  Blandt Brøndby-tilhængere var Patrick, der ville sætte sin 3-årige søn på auktion, hvis han holdt med FCK! Du kan se det indslag her:

 

Dansk Folkeparti raser over Ståle: 'Han fordærver vores land'

Forsvarsprofil afviser forlængelse: Nu smutter han fra tophold

Fakta tv-tal FCK/BIF

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde