Før topbraget FCM-FCK: Jyder dominerer drømmehold

Ekstra Bladet sammensætter inden topopgøret det bedste hold med spillere fra mesterskabs-rivalerne FC Midtjylland og FC København

FC København og Thomas Delaney (bagest) halsede efter Martin Pusic og FC Midtjylland hele sidste sæson (Foto: Lars Poulsen)
FC København og Thomas Delaney (bagest) halsede efter Martin Pusic og FC Midtjylland hele sidste sæson (Foto: Lars Poulsen)

Hvem er stærkest?

FC København eller mestrene FC Midtjylland?

Første svar på det spørgsmål får vi i aften, når Superligaens mesterskabs-rivaler mødes for første gang i den jomfruelige sæson.

Sidste sæson var det slet ikke til diskussion, at Ulvene over hele sæsonen var et niveau eller to over konkurrenterne. På intet tidspunkt vaklede FC Midtjylland på marchen mod guldet. Og Ståle Solbakken måtte inde i Parken meget tidligt resignere.

Inden sæsonens første møde er gabet mellem FC Midtjylland og FCK indsnævret markant. Løverne har investeret heftigt hen over sommeren. Profiler er hentet ind i dynger for at give nye impulser til Ståle Solbakkens mandskab.

Kasper Kusk, Benjamin Verbic, William Kvist, Federico Santander og Peter Ankersen repræsenterer en oprustning, der vel ikke er set tilsvarende fra Parken i otte-ni år.

Det betyder, at Ståle Solbakken fredag eksempelvis vil stå med en meget bredere bænk, end han kunne i den tilsvarende kamp i foråret, hvor Brandur Olsen, Marcus Mathisen og Yones Felfel blev skiftet ind.

Men den facon, som FC Midtjylland i mandags totalt dominerede udekampen med mod AaB, sender et signal om, at ulvenes spillestil er så indarbejdet, at de trods salget af Sylvester Igboun og afskeden med Izunna Uzochukwu ikke er svækket nævneværdigt.

Som et tanke-eksperiment har vi her på Ekstra Bladet forsøgt at give et bud på styrkeforholdet mellem løverne og ulvene ved at sætte det bedste mandskab ud fra de to holds trupper.

Og det eksperiment falder ud til ulvenes fordel.

Se FCK triumfere i Parken mod FC Midtjylland
 

31 kommentarer
Vis kommentarer