Annonce:
Annonce:

Forrygende hattrick gav FCK-rekord: Kan blive mester i aften

Københavnerne vandt takket være tre mål af Andrija Pavlovic 3-0 over Lyngby. Nu vil en SønderjyskE-sejr i Brøndby senere søndag aften sende guldet til Parken

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): FC København kan søndag aften vinde det danske mesterskab. Endda helt uden at spille…

I Parken gjorde Superligaens suveræne førerhold sit arbejde og slog Lyngby 3-0.

Dermed blev afstanden til Brøndby på andenpladsen øget til 16 point, så hvis rivalen fra Vestegnen taber søndagens sene kamp mod SønderjyskE på Brøndby Stadion, er FCK mestre for 12. gang.

I nationalarenaen var der guldstemning i 2. halvleg, hvor Andrija Pavlovic strålede om kap med forårssolen.

Serberen har haft en vanskelig første sæson i hovedstaden, men sprang ud i fuldt flor mod Lyngby med tre mål på under et kvarter.

Fra 51. til 64. minut satte Pavlovic med venstrebenet tre bolde ind bag Jesper Hansen, og kun stolpen forhindrede en fjerde scoring fra Balkan-bomberen.

Annonce:

Sejren var FC Københavns 15. i træk over Lyngby, og dermed satte københavnerne Superliga-rekord, hvad angår fleste sejre i træk over samme modstander.

Lyngby-træner David Nielsen overraskede rent taktisk. Gæsterne havde i dagens anledning ændret til 3-5-2 med unge Jens Odgaard og David Boysen helt på toppen.

Rent offensivt gav systemskiftet absolut ingenting, men defensivt fungerede det godt i 1. halvleg.

Selv om FCK havde et massivt spilovertag – ja, der var nærmest tale om powerplay – havde hjemmeholdet svært ved at skabe de helt store muligheder.

61956058.jpg
Andrija Pavlovic, der spillede i stedet for karantæneramte Andreas Cornelius, headede over efter 17 minutter, og Federico Santander sendte også bolden over kassen med pandebrasken nogle minutter senere.

Ti minutter før pausen fik københavnerne frispark i en farlig position lige uden for Lyngby-feltet, men ganske symptomatisk sendte Uros Matic bolden lige i favnen på Jesper Hansen.

Største chance i 1. halvleg kom kort efter, og naturligvis efter et Ludwig Augustionsson-hjørnespark.

Annonce:

Bolden dumpede ned for fødderne af Benjamin Verbic i det lille felt, men Jesper Hansen fik blokeret, og en Lyngby-fod sparket væk.

Det var i 1. halvleg ikke meget andet end forrygende solskin at glæde sig over for de 17.304 tilskuere i Parken, men i 2. halvleg fik de hurtigt en scoring at juble over.

Michael Lumb sparkede efter et hjørnespark forbi bolden, men det gjorde Pavlovic ikke. Den serbiske angriber drejede flot rundt og sparkede bolden forbi en chanceløs Jesper Hansen.

Så var Parken tændt, og det samme var Pavlovic, der bare et par minutter senere fik manager Ståle Solbakken til at springe jublende rundt på sidelinjen.

Pavlovic modtog bolden lidt uden for Lyngby-feltet, og efter et par fine træk klappede han den med sit venstreben forbi Jesper Hansen til 2-0.

FCK-publikummet sang taktfast hans navn, og i 64. minut endnu højere end før. For serberen scorede såmænd et lyn-hattrick efter en gevaldig fejl i Lyngby-forsvaret.

Annonce:

Youssef Toutouh opfangede en svag aflevering og lagde uselvisk bolden på tværs til Pavlovic, der sikkert sparkede den i nettet.

SE SERBERENS HATTRICK ØVERST I ARTIKLEN

Midt i 2. halvleg var Pavlovic meget tæt på sin fjerde scoring med en flad afslutning med højrebenet, men denne gang blev Hansen reddet af stolpen.

Hvis ikke ubesejrede FC København får en hjælpende hånd af SønderjyskE i Brøndby (følg kampen LIVE her), har de muligheden for at sikre sig guldet ved egen kraft fredag aften i Farum.

Her vil en sejr over FC Nordsjælland betyde københavnsk guldfest.

Viborg og AaB spillede tidligere søndag 1-1. Se kasserne her:

Grotesk skuespil - filmer sig til straffe i lokalbrag

Superliga-profils gribende historie: Mor rejste - og han så hende aldrig igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: