Fortid i United og Real: VM-spiller og problembarn spøger i FCK

Peter Ankersens afløser i FC København kan meget vel være en VM-spiller fra Uruguay, der har spillet for Manchester United

Guillermo Varela ligger på jorden under sommerens VM-slutrunde. Snart kan han spille i Parken for FCK. Foto: AP
Guillermo Varela ligger på jorden under sommerens VM-slutrunde. Snart kan han spille i Parken for FCK. Foto: AP

Han spillede fuld tid som højre back i Uruguays tre gruppekampe ved VM i sommer og har førsteholdskampe for Manchester United, ophold i Real Madrid og Bundesliga-kampe for Frankfurt på sit cv.

Nu kan 25-årige Guillermo Varela være på vej til sidste sæsons nummer fire fra FC København. Den uruguayanske tv-kanal Teledoce kan torsdag fortælle, at han ikke længere vil spille i den nationale klub Penarol, men vil fortsætte sin karriere i Europa.

- Backen for de gul-sorte går til FCK i Danmark. Det står klart, at spilleren også havde et skriftligt tilbud fra den brasilianske klub Gremio, men sammen med sin rådgiver, Oscar Betancour, besluttede han, at det var bedre at vende tilbage til Europa. Den danske klub spiller normalt Champions League, lyder det.

 

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra FCK-manager Ståle Solbakken til historien, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelse, og der er naturligvis også fuld fokus på aftenens Europa League-kamp mod franske Bordeaux i Parken.

Historien om Varela til FCK lyder dog plausibel.

Peter Ankersen står på spring til at forlade FC København til sommer, og efter i flere transfervinduer at have afvist, at Ankersen kunne forlade klubben, er det til sommer Ankersens tur til et udlandsskifte.

Dermed mangler FC København en højre back, og Sydamerika er ikke et ukendt marked for FC København.

Chefscout Lars Højer Nielsen har på sin Instagram-profil dokumenteret, hvordan han tilbage i oktober var på rundrejse i Sydamerika og blandt var i Argentina og Uruguay. I Uruguay var han endda inde til kampen Penaro-Fenix, og det er altså netop Penarol, som Guillermo Varela repræsenterer i øjeblikket.

 

Lars Højer skriver endvidere, at han er til kampen sammen med en Oscar S. Olsen, der er fodboldagent. Denne Olsen har også lagt billeder op fra Penarol-turen, og det både fra en kamp med reserveholdet og en kamp ugen efter med Panarols førstehold, og her har han skrevet, at Lars Højer også var med.

Vis dette opslag på Instagram

Clasico of Uruguay with @larshojer

Et opslag delt af Oskar S. Olsen ⚽️ (@oskarsolsen) den

Varela kom tilbage til Penarol i august 2017 efter fire år i Europa. Tilbage i 2013 imponerede han ved de sydamerikanske U21-mesterskaber, og det gav to ugers prøvetræning i Manchester United, der købte ham for cirka 20 millioner kroner og gav ham en femårig kontrakt.

Men selvom Varela var David Moyes' første indkøb i United, så var den uruguayanske back allerede væk i september 2014, hvor han kom på et års leje hos Real Madrid og spillede 33 kampe for klubbens B-hold, Castilla, sammen med blandt andre det norske vidunderbarn Martin Ødegaard. Førsteholdet nåede han ikke, men var ellers registreret for Champions League.

Varela kom tilbage til Manchester United og fik fire førsteholdskampe - blandt andet en debut i 0-0-kampen mod West Ham i Premier League, ligesom det også blev til 90 minutter i Champions League i 2-3-nederlaget mod Wolfsburg.

Med Mourinhos ankomst til United var der ikke længere plads til Varela, der ikke kom med på sommerturen til Kina, og så røg han på sæsonlån til Frankfurt, hvor det blev til ti kampe.

Artiklen fortsætter under billederne ...

Varela i United-trøjen i kamp med Payet. Foto: AP
Varela i United-trøjen i kamp med Payet. Foto: AP

Varela var også med mod FCM og Pione Sisto i 2016. Foto: AP
Varela var også med mod FCM og Pione Sisto i 2016. Foto: AP

 

Varela gjorde det godt og stod til at skulle starte inde i pokalfinalen og få en kontraktforlængelse, men disse planer blev droppet, da Varela gik imod klubbens instrukser og fik en tatovering, der senere gik betændelse i. På grund af dette og andre disciplinære sager så blev Varela suspenderet.

- Hans opførsel var hensynsløs og skader hele holdet. Guillermos tid i Frankfurt slutter her. Klubben kan ikke bruge en spiller, der handler imod trænerens og lægernes instrukser, sagde sportsdirektør Fredi Bobic dengang til klubbens hjemmeside, og spilleren skiftede i stedet permanent hjem til Penarol.

En kilde tæt på spilleren fortalte dengang til Manchester Evening News om baggrunden for klubskiftet.

- Guillermo besluttede at spille i Penarol for at få personlig ro. Spilleren besluttede det efter at være blevet dårligt behandlet i Frankfurt. Hans erfaring med Europa var ikke god. I 2017/2018 ville Guillermo kun tjene 33.000 kroner om ugen, lød det fra den dog anonyme kilde i den lokale avis.

Landsholdet kom han med på i 2016, fik debut i 2017 og spillede fire kampe i 2018 - deriblandt de tre gruppekampe ved VM, mens han dog var sat af til 1/8-finalen mod Portugal og i kvartfinalenederlaget mod Frankrig.

Ender Varela i FCK denne vinter eller sommer, slipper løverne dog ikke for at betale for spilleren. Hans kontrakt med Panarol udløber først i sommeren 2020.

Varela bliver i givet første spiller fra Uruguay i både FCK og Superligaen. Tidligere har FCK haft stort succes med Federico Santander fra Paraguay, ligesom flere brasilianere har gjort det godt, mens Franco Mussis fra Argentina står som et klubbens største flop i historien.

Se også: Her er Manchester Uniteds første indkøb

Se også: Tatovering gik grueligt galt inden stor finale: Nu får det alvorlige konsekvenser

Diego Maradona er blevet cheftræner i Fujairah FC, som spiller i den næstbedste række i De Forenede Arabiske Emirater. Foto: Christophe Viseux Sport og Spil Mysteriet om Diego Maradonas dramatiske liv: Vi fandt ham i ørkenen

Oftest er de fjender, men de 'blå-gule' og 'løverne' er enige i deres holdning til de danske mestre. Foto: Jens Dresling Sport og Spil Superligaen indefra: Kontraktkaos i Superliga-klub: Ti spillere kan forsvinde

137 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere