Annonce:
Annonce:

Fra tømmermænd til drømmeland: Her er FCK's vej til millionerne

De nykårede danske mestre er takket en fremragende sæson i Europa avanceret kraftigt på UEFA’s klubrangliste. Det betyder, at FC København vil være seedet hele vejen igennem Champions League-kvalifikationen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

Der var stille på FCK’s træningsanlæg, 10’eren, lørdag formiddag. Til gengæld har der formentlig været godt med larm i hovederne på FCK-spillerne…

Manager Ståle Solbakken havde med rettidig omhu aflyst lørdagens træning på Frederiksberg. Allerede kort efter slutfløjt i Farum gav han sine gulddrenge fri hele weekenden, og de kunne pleje deres gyldne tømmermænd i fred og ro.

Det har været en exceptionel sæson uden nederlag i Superligaen og med store resultater i Europa. 

Den bedrift bliver svær at gentage for FC København, men forudsætningerne er på i hvert fald ét punkt bedre nu: For vejen til Champions League er blevet lettere. 

FCK vil være seedet hele vejen igennem sommerens Champions League-kvalifikation og undgår dermed med garanti stærke mandskaber som Olympiakos, Salzurg og Celtic i den afgørende play off-runde.

Annonce:

William Kvist jubler efter sit syvende mesterskab med FCK. Foto: Jens Dresling
William Kvist jubler efter sit syvende mesterskab med FCK. Foto: Jens Dresling

Det er denne sæsons store succes i Europa, der danner grundlaget for FCK’s seedning.

På UEFA’s klubrangliste er de danske mestre gået fra en plads som nummer 86 til nummer 54.

FCK’s koefficient, som er baseret på de fem seneste sæsoners resultater i europæisk fodbold, lyder nu på 37.800. Før denne sæson var den 24.720. 

Løverne har indsamlet 17.700 koefficientpoint i denne sæson og bare sagt farvel til 4.620 fra sæsonen 2011/12. Det giver et voldsomt hop.

I denne sæson blev FCK kun med nød og næppe seedet i 3. kvalifikationsrunde, men til sommer vil holdet altså være seedet hele vejen – uanset hvem der måtte blive mestre rundt omkring i Europa. 

- Det betyder da lidt, men i denne sæson var der næsten ikke forskel på de seedede og useedede i den afgørende runde, sagde manager Ståle Solbakken til Ekstra Bladet efter mesterskabet var kommet i hus takket være 1-1 mod FC Nordsjælland i Farum.

Annonce:

Ståle Solbakken fik den obligatorisk lufttur, da guldet var hjemme. Foto: Jens Dresling
Ståle Solbakken fik den obligatorisk lufttur, da guldet var hjemme. Foto: Jens Dresling

FC København træder ind i 2. kvalikationsrunde midt i juli. Her er det hold som nordirske Linfield, finske IFK Mariehamn og færøske Vikingur, der kan blive modstanderen. Der bør være en formsag.

I 3. runde bliver det væsentligt hårdere. Rosenborg bliver næppe seedet og kan ende som FCK-modstander.

Det kan Malmö FF muligvis også, hvis de ’forkerte’ hold bliver mestre, og favoritterne alle vinder i 2. kvalrunde.

I 4. kvalifikationsrunde – den såkaldte playoff-runde – har de svenske mestre derimod ingen chance for at blive seedet, og det kan udløse et brag, der kan høres på begge sider af Øresund.

Ellers er det en række gamle bekendte, som FC København kan støde ind i på tærsklen til Champions Leagues gruppespil. 

APOEL er ikke længere sikret seedning og er en potentiel modstander, hvis altså de bliver cypriotiske mestre. 

Hviderussiske BATE Borisov ligner også en mulig modstander, og så er hverken Ludogorets, Steaua Bukarest eller Legia Warszawa sikret seedning, som billedet tegner sig. 

Annonce:

De fem seedede pladser står der lige nu Celtic, Olympiakos, Salzburg, Plzen og FCK på. Plzen er dog langtfra sikre på at vinde mesterskabet i Tjekkiet. 

Det bliver efter alt at dømme uden 'Zanka', at FCK skal forsøge at kvalificere sig til Champions League. Anføreren skal sælges til sommer. Foto: Jens Dresling
Det bliver efter alt at dømme uden 'Zanka', at FCK skal forsøge at kvalificere sig til Champions League. Anføreren skal sælges til sommer. Foto: Jens Dresling

Københavnernes overmænd fra 2011 har stadig et stykke arbejde, der skal gøres, mens FCK har gjort sit og kan begynde at se frem mod rejsen til drømmeland, når ellers tømmermændene har fortaget sig.

- For os handler det hvert år om at komme med i kvalifikationen til Champions League og spille i Champions League. Det er det, vi går efter. Det er det, vi matcher vores trup op imod og investerer efter. 

- Mesterskabet er første skridt på vejen, der er ét flueben sat - og flere venter, sagde FCK-direktør Anders Hørsholt - med en kold Carlsberg i hånden - efter 1-1-kampen i Farum Park.

Resultatet var nok til at sikre FCK klubbens12. mesterskab, og det var nogenlunde lige så forventeligt, som tømmermænd efter en hård bytur.

Annonce:

– Det kom i hus lidt tidligere end forventet, men vi sagde før sæsonen, at vi ville blive mestre, så det er planmæssigt.

– Det er arrogant sagt – det ved jeg godt – men det er det, vi går efter. At vinde mesterskaber, sagde Anders Hørsholt, der med en lidt mere overkommelig vej til Champions League allerede kan skimte millionerne.

Bedst og værst: Her er dommen over FCK's super-sæson

Superliga-profils gribende historie: Mor rejste - og han så hende aldrig igen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare får vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: