Fremgang i Parken: Overhaler Brøndby

FC København har i denne sæson i snit haft 17.260 tilskuere til hjemmekampene. Man skal tilbage til sæsonen 2010/11 for at finde et højere tilskuersnit, og klubben er igen foran Brøndby i tilskuertabellen

Der har været mange mennesker på tribunerne i Parken i denne sæson. FCK har oplevet en markant fremgang. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Der har været mange mennesker på tribunerne i Parken i denne sæson. FCK har oplevet en markant fremgang. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Københavnerne er igen blevet glade for at gå til fodbold i Parken.

Det kneb noget både på banen og på tribunerne for i FC København i sidste sæson, men i denne sæson har der været stor fremgang begge steder.

De nykårede danske mestre kan igen prale med at være den Superliga-klub, der har flest tilskuere på hjemmebane.

Klubben er gået over 25 procent frem og havde i 2018/19 i snit 17.260 tilskuere til hjemmekampene i Parken. I sidste sæson var tallet blot 13.713.

-  Den primære grund er naturligvis, at holdet præsterer flot, men vi har også oplevet, at en lang række af de tiltag, vi har gjort, har haft en positiv effekt, siger Jacob Lauesen, Director Brand Marketing & Development i FCK, og peger blandt andet på en ny prisstruktur og større fleksibilitet omkring sæsonkortene.

Du kan komme billigere til fodbold i nationalarenaen end tidligere, og det er muligt at låne sit sæsonkort ud, hvis man selv er forhindret. Det giver færre tomme pladser.

Desuden har FCK ikke været i Champions Leagues gruppespil og dermed ikke haft de lørdagskampe, der traditionelt koster en del tilskuere.

Snittet på 17.260 er det højeste i otte sæsoner, og man skal tilbage til sæsonen 2010/11 for at finde en sæson med et højere snit (17.317).

I sidste sæson lå Brøndby øverst i Superligaens tilskuertabel med et snit på Brøndby Stadion på 15.685 tilskuere.

Klubben fra Vestegnen solgte op til sæsonen rekordmange sæsonkort. Omkring 12.000 sikrede sig plads til alle kampe, men de skuffende resultater har kostet tilskuere.

Brøndbys snit er på 13.726 - et fald på 12,5 procent.

Superligaens nummer fire er den klub, der har oplevet den største tilbagegang i denne sæson, mens OB har haft den procentmæssigt største fremgang.

Fynboerne er gået 32,5 procent frem - fra 5222 tilskuere i sidste sæson til 6919 i denne.

Efter et par sæsoner med tilbagegang har Superligaen i denne sæson oplevet en pæn fremgang. I snit har der været 6581 tilskuere til kampene i denne sæson. Det er 701 flere end i sidste sæson.

Der er dog fortsat langt op til sæsonen 2008/09, hvor der i snit gik 8645 igennem tælleapparaterne.

Se også: Ankersen-brødre i sorg: Far er død

John Bredal på træningsbanen i Roskilde tidligere på foråret. Foto: Lars Poulsen 1. division - 29. maj. 2019 - kl. 06:19 Dansk klub hårdt ramt af matchfixing: Nu fyrer de træneren

Bo Henriksen kan ende i en ny rolle i AC Horsens. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Opgiver at holde på kæmpe-profil

Ekstra Bladets betting-ekspert, Henrik Rothenbücher Sport og Spil Henriks simple trick: Slå bookmakeren næsten uden risiko

300 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere