Fremtidens Superliga: Sådan bliver tv-kampene placeret

Udvidelsen af Superligaen næste sæson skaber hovedbrud omkring planlægningen

Superligaen ser ud til at få to fredagskampe efter sommerferien (Foto: Ida Munch)
Superligaen ser ud til at få to fredagskampe efter sommerferien (Foto: Ida Munch)

Udsigten til syv kampe hver Superliga-runde efter sommerferien udløser noget af et planlægnings-problem.

Den ekstra kamp i hver runde kan af hensyn til tv ikke placeres søndag, da det vil betyde sammenfald af kampe, og det ønsker rettighedshaverne ikke.

Derfor arbejdes der lige nu med tre mulige kamp-placeringer for rundens syvende kamp, hvilket betyder, at der enten bliver to kampe fredag, lørdag eller mandag.

Ny struktur i Superligaen er klar. (Foto: Lars Poulsen) Superligaen Superliga-bombe: Ny liga-struktur I DAG

Og alt tyder på, at valget falder på en fordobling af antallet af fredagskampe. Rettighedshaverne har svært ved at trække seere til om lørdagen, og Superligaens lørdagskamp er faktisk nu formelt blevet nedgraderet og bliver brugt til rundens mindst attraktive kamp - sjettevalget.

Klubberne vil foretrække en ekstra kamp lørdag, men alt peger på, at kompromisset bliver en Superliga-runde, der indledes med to fredagskampe, når europæiske kampe ikke gør det umuligt. Til gengæld skulle mandagen være ude af betragtning.

Rundens syvende kamp kommer til at gå på skift mellem de nuværende rettighedshavere i Superligaen. Viasat/TV3 Sport sender lige nu fire af rundens seks kampe, mens Discovery Networks Danmark sender de sidste to kampe på Canal 9 og Eurosport.

Som ligaens førsteplads tager FCK en god del af kagen, når tv-pengene skal fordeles. (Foto: Jens Dresling) Superligaen Millioner på spil i Superligaen: Sådan uddeles tv-pengene

Det betyder, at hvert tredje 'ekstra' opgør sendes på en af Discoverys kanaler.

Den ekstra kamp bliver lavpraktisk placeret som syvendevalg, når tv-stationerne skal fordele kampe, og dermed vil kampen være rundens mindst interessante i rettighedshavernes optik.

Her er den nye superliga-struktur, der træder i kraft fra 16/17-sæsonen. (Foto: Divisionsforeningen) Superligaen Officielt: Her er den nye Superliga-struktur

Økonomisk set bliver kampen også rundens mindst attraktive set fra klubbernes side, og den udløser nul kroner fra den såkaldte markedspulje. Til sammenligning får sjettevalget 35.000 kr. Det betyder, at klubberne i rundens mindst attraktive kamp kun er garanteret de midler, som fordeles solidarisk. Under den nuværende model er det 180.000 kr. for hver kamp.

- Vi er i gang med at kigge på tingene i samarbejde med rettighedshaverne, og så snart vi har en løsning, så vil vi melde noget ud, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

Rammerne omkring opgørene mellem FC København og Brøndby er enestående - og desværre også enestående voldelige. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil FCK/Brøndby-hadet: 26 års fodvold - her er skammens liste

59 kommentarer
Vis kommentarer