Gode nyheder på vej? Parken-rigmand smider millioner i FCK

Storaktionær Erik Skjærbæk har i løbet af oktober og november brugt godt fire mio. kr. på at øge sin ejerandel af Parken. Den sky, kulørte rigmands opkøb kan ifølge ekspert være et signal om, at der er gode nyheder på vej

På banen har det været en skidt sæson for FC København, men storaktionær Erik Skjærbæk har tilsyneladende stor tro på forretningen Parken Sport & Entertainment.

I løbet af oktober og november var den sky, kulørte rigmand særdeles aktiv på indkøbsfronten og handlede 13 gange. I alt brugte han lige knap fire mio. kr. på at forøge sin aktiepost i Parken.

Skjærbæk har erhvervet sig 53.700 aktier og er gået fra at eje 21,7 pct. til 22,2 pct. af selskabet, der ud over fodboldholdet og Parken har Lalandia og Fitness.dk.

Ifølge chefredaktør på AktieUgebrevet Morten W. Langer kan Skjærbæks opkøb tolkes som et signal om, at der kan være gode finansielle nyheder på vej fra Parken:

- Når insidere køber, er det ofte et udtryk for, at selskabet er inde i en god gænge, og at der måske er udsigt til, at kursen stiger.

- Så jeg hælder til, at der er noget positivt på vej. Hvis der havde været udsigt til, at aktien skulle tage et hug ned, havde han nok ikke købt nu.

Erik Skjærbæk (til venstre) har øget sin ejerandel af Parken. Foto: /ritzau/Lars Poulsen
Erik Skjærbæk (til venstre) har øget sin ejerandel af Parken. Foto: /ritzau/Lars Poulsen

Parken udbetalte i marts udbytte til aktionærerne, og det sikrede storaktionær Erik Skjærbæk på den sjove side af 20 mio. kr. Så godt kommer det ikke til at gå til foråret, men selskabet forventer trods alt at komme ud af 2017 med et resultat før skat på 40 til 55 mio. kr.

Der er aktuelt problemer på banen for Solbakken & co., men andre dele af forretningen kører bedre, og det er formentlig årsagen til, at Erik Skjærbæk har valgt at investere godt fire mio. kr. mere.

 - Omkring Parken kan man spekulere i, at der kan komme en meddelelse, som markedet ikke rigtig har taget højde for endnu.

- Noget, der kunne give kursen et løft, som vi ikke havde set komme. Der kan være nogle sonderinger, hvor det kan tippe den ene eller anden vej, siger Morten W. Langer, der har tre bud på ting, der kunne få Parken-kursen til at tage et gevaldigt hop:

- Det kunne være et salg af kontortårne, hvor der ligger nogle ret store skjulte værdier. Det kunne være offentliggørelsen af, at de vil bygge endnu et Lalandia, som de har arbejdet på i et stykke tid.

- Og så kunne det være, at de sælger Fitness.dk og får lukket det hul.

Erik Skjærbæk blev milliardær, da han solgte Svendborg Brakes til en kapitalfond. Nogle af de 1,7 mia. kr. brugte maskinmesteren i marts 2009 på Parken-aktier, da han købte en stor post efter den krakkede spekulant Steen Vela.

De aktier blev ifølge Skjærbæk købt alt for dyrt, og han har tidligere fortalt, at han i hvert fald én gang har fortrudt.

Han har dog ved flere lejligheder i løbet af årene både købt og solgt og er nu næststørste aktionær.

Lønmodtagernes Dyrtidsfond har omkring 30 pct., mens Erik Skjærbæks gode makker i bestyrelsen Karl Peter Korsgaard Sørensens andel er godt 20,5 pct.

Storaktionær Erik Skjærbæk har investeret yderligere i PSE. På billedet jubler FCK's Andrija Pavlovic, Nicolai Boilesen og Rasmus Falk efter 3-1-scoringen i storsejren over Lyngby. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Storaktionær Erik Skjærbæk har investeret yderligere i PSE. På billedet jubler FCK's Andrija Pavlovic, Nicolai Boilesen og Rasmus Falk efter 3-1-scoringen i storsejren over Lyngby. Foto: /ritzau/Jens Dresling

Erik Skjærbæks seneste aktier er blevet købt til en gennemsnitskurs på 73,9, og opkøbet er også en måde at bringe gennemsnitskursen på hans samlede andel lidt ned.

Hvor meget, han betalte for Steen Velas andel, er uvist. Men ikke længe efter købet kom Parken med et chokerende minus på knap en kvart milliard, og Skjærbæk følte sig snydt af den daværende ledelse med Flemming Østergaard i spidsen.

Det førte blandt andet til, at han var med til at smide Don Ø ud af Parken.

Æresmedlemsskabet og den faste plads i Parken blev taget fra den tidligere løvekonge, der om Skjærbæk blandt andet har sagt, at han aldrig før har mødt ’et så helt igennem usympatisk menneske’.

Der har været mange slagsmål i forbindelse med hans engagement i Parken, men der har også været opture. Som da selskabet tilbage i marts udbetalte udbytte til aktionærerne.

Samlet set har investeringen fortsat ikke været en plus-forretning for bremsemilliardæren, men kursen skal ikke længere så højt op som tidligere, før Skjærbæk rammer breakeven.

Siden Erik Skjærbæks opkøb er kursen faldet en smule, og de 53.700 aktier er blevet godt 200.000 kr. mindre værd.

Se også: FCK-indkøb er blevet sablet ned: Her er Ståles transfer-dom

Se også: Ståle afviser kritik: Hvorfor spurgte du ikke om det sidste år?

Flemming 'Don Ø' Østergaard er idømt halvandet års ubetinget fængsel for kursmanipulation med Parken-aktier. Foto: Anthon Unger / Polfoto. Sport - 8. jun. 2017 - kl. 14:10 Sky milliardær til angreb på Don Ø: ’Han har løjet, svindlet og stjålet’

Ritzau Foto/Screengrab Sport og Spil 40 minutter om FCK: Hvor dybt stikker krisen?

171 kommentarer
Vis kommentarer