Godt købmandskab? Så billigt hentede FCK stjernefrøet

FCK betalte blot fem mio. kr. for at hente Nicolaj Thomsen hjem efter blot syv måneder i Nantes

Foto: FCK.dk
Foto: FCK.dk

Januar er traditionelt den store udsalgsmåned. Det er også tilfældet, når det handler om køb og salg af fodboldspillere.

Nicolaj Thomsen var blevet i overskud i franske Nantes. Han havde derfor fået en klar besked: Find dig en ny klub. Du får ingen spilletid hos os.

Ståle Solbakken var ellers færdig med sin januar-shopping allerede i december, da Uros Matic blev købt som erstatning for Thomas Delaney. Men når pengekassen er fyldt op, skal der også være plads til impulsiv shopping. Nicolaj Thomsen falder ind i den kategori.

For én uge siden blev FCK-lejren opmærksom på 23-årige Nicolaj Thomsens situation og handlede derfor hurtigt.

- Vi var interesserede i Nicolaj for et par år siden. Dengang kunne det ikke lade sig gøre. Nu fik vi en mulighed, vi ikke ville glippe, fordi Nicolaj er en alsidig type, der både kan bruges på kanten og centralt, siger FC Københavns sportslige direktør, Johan Lange.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har FC København betalt beskedne fem mio. kr. for at købe Thomsen fri af aftalen med den franske klub.

En pris, der er i omegnen af én mio. kr. lavere, end Nantes sidste sommer betalte for at købe midtbanespilleren i AaB.

Tilbud fra Belgien og Holland
På trods af, at Nicolaj Thomsen var uønsket i Nantes, stod han ikke uden muligheder på hånden.

- Jeg havde tilbud fra både Holland og Belgien, men det var ikke klubber på samme sportslige niveau som FC København. Da FCK kom på banen, var jeg ikke i tvivl om, hvor jeg ville hen, forklarer Nicolaj Thomsen.

Han kommer til FCK med et træthedsbrud i foden, der betyder, at han sidder ude af spillet de næste par måneder.

- Jeg ved godt, det er tvivlsomt, hvor stor en rolle jeg spiller i foråret i FCK. Jeg er utrolig glad for, at klubben har sagt, jeg skal bruge den nødvendige tid på at blive spilleklar, forklarer Nicolaj Thomsen, der er opmærksom på, han er kommet til en storklub, hvor der er kamp om pladserne. Nordjydens store fordel er, at han både kan spille på venstrekanten og centralt på midten.

Nicolaj Thomsen har fået en aftale frem til sommeren 2021 og får trøje nummer 14.

FC København - 12. jan. 2017 - kl. 13:45 Så er han FCK'er: Dansk mester præsenteret i Parken

21 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere