Grim eftersmag: FCK-mareridt i målfest

Viktor Fischer måtte trække sig før kampstart med et stramt baglår og Jens Stage udgik med knæskade – FCK sløsede og tabte anden halvleg

Nicklas Bendtner gjorde ikke noget synderligt nummer af sig selv i aftenens kamp, men hvordan har han gjort det i Superligaen, og hvad skal der til, for at kontrakten forlænges til vinter? Allan Olsen og Mads Wehlast analyserer.
Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg FC København

PARKEN (Ekstra Bladet): 4-2 og tilbage til virkeligheden for Ståle Solbakkens tropper.

FC København holdt i første halvleg legestue, da Superligaens bundprop fra Silkeborg lørdag eftermiddag var på besøg.

Forskellen på top og bund i Superligaen blev før pausen udstillet i en sådan grad, så det var pinligt at se, hvor lidt oprykkerne fra Silkeborg kunne og ville i de første 45 minutter. 4-0 stod der og så var den kamp afgjort.

Nicklas Bendtner kom ind i 4-2-sejren mod Silkeborg, men løverne blev ramt af to nye skader til profiler. Foto: Jan Sommer
Nicklas Bendtner kom ind i 4-2-sejren mod Silkeborg, men løverne blev ramt af to nye skader til profiler. Foto: Jan Sommer
 

Men advarselslampen må tændes hos FCK-spillerne. For indsatsen efter pausen var slap og uengageret. Silkeborg fik reduceret to gange efter passivt spil i FCK-forsvaret. Og i begge tilfælde var det topscorer Ronnie Schwartz, der var på pletten i feltet.

18.393 tilskuere i Parken så et opgør, hvor der blot skulle gå få minutter, før hjemmeholdet kom i front. Rasmus Falk spillede Pierre Bengtsson i dybden. Svenskeren sendte bolden fladt foran mål, hvor Pieros Sotiriou og Jeppe Gertsen kæmpede om bolden med det resultat, at Silkeborg-stopperen havde sidste fod på bolden, da den gik i mål.

Satte rekord i Superligaen: - Min mest brutale oplevelse

Jens Stage blev knæskadet, og måtte støttes ud - Viktor Fischer blev skadet under opvarmningen. Foto: Jan Sommer
Jens Stage blev knæskadet, og måtte støttes ud - Viktor Fischer blev skadet under opvarmningen. Foto: Jan Sommer

FCK-profil efter nye problemer: - Det er ikke vildt fedt

Midtvejs i halvlegen blev det 2-0, da Jeppe Okkels begik et klodset straffespark på Karlo Bartolec. Pieros Sotiriou var sikker fra pletten.

Inden der var spillet en halv time, var der scoret på ny. Karlo Bartolec serverede et indlæg til Pieros Sotoriou. Det gav en returbold fra Rafael Romo, som Michael Santos fulgte op på og scorede sikkert.

Kort efter måtte Rafael Romo igen hente bolden ud fra de blafrende netmasker. FCK-kaptajn Carlos Zeca tog chancen uden for feltet, da ingen gik til ham. Bolden sejlede i mål tæt op ad den ene opstander.

4-0 efter en halvleg, hvor Silkeborg mest af alt lignede en samling amatører, der var faret vild i Parken.

Stage ud med skade
For Ståle Solbakken var det dog ærgerligt, at Jens Stage før pausen måtte hjælpes fra banen, da han fik en knæskade. I skrivende stund er det uvist om det får betydning for hans deltagelse torsdag mod Malmö. Men godt så det ikke ud, da Stage måtte støtte sig til to fra lægestaben.

Viktor Fischer måtte også trække sig kort før kampstart. Det var planen, han skulle have spillet, men et stramt baglår var årsagen til, at Pep Biel spillede fra start.
Nu skal Ståle Solbakkens tropper tilbage til virkeligheden. Den virkelighed hedder Malmö torsdag i Europa League og rivalerne fra Brøndby søndag på udebane.

Afgørende rolle: Eriksen i fokus

Superligaen Indefra: FCK må vente på Corner-millioner

Det rene vanvid: Dansk fodbold-ekspert rammer ny million-gevinst

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU