Guld-Glen driller FCK: Hvor er vinderkulturen?

Glen Riddersholm var torsdag på besøg hos Politikens Fodboldmagasin, og her sendte han stikpiller af sted til FC Københavns manglende niveau

Glen Riddersholm har bevist, at han ved, hvordan man vinder. (Foto: Lars Poulsen)
Glen Riddersholm har bevist, at han ved, hvordan man vinder. (Foto: Lars Poulsen)

FC København og FC Midtjylland - i sidste sæson var det en historie, der fyldte utroligt meget i de danske medier. 'Slaget' stod både på banen, og i Onside-studierne, hvor henholdsvis Johan Lange og Claus Steinlein samt Ståle Solbakken og Glen Riddersholm var i intense debatter om deres respektive klubber.

I løbet af sommeren stoppede Glen Riddersholm i FC Midtjylland, men det har dog ikke holdt ham fra at kommentere på de tendenser, som han synes tynger FC København, der må siges at have fået en dårlig start på denne sæson.

I skrivende stund står FC København noteret for to sejre, tre uafgjorte og et enkelt nederlag i de seks kampe, som løverne har spillet i denne sæson.

FC Københavns spillere med Mikael Antonsson var i Malmö for at støtte svenskernes avancement til Champions League (Foto: Claus Bonnerup) FC København FCK-spillerne hyldede Malmö

Spørger man Glen Riddersholm, så skyldes det manglende vinderkultur.

- Den helt afgørende ting for mig, og det der gør, at når man har været modstandertræner til FCK, så har man lidt haft manglende respekt, som der også over årene er kommet i forhold til Brøndby. Det skal ses i lyset af den vinderkultur, og den kultur, der har hersket i FCK som den mest succesrige klub herhjemme, den har man kunne mærke har været afvigende.

- Det gør, at når man kigger på de sidste 800 dage, når man kigger på 62 ud af de sidste 73 spillerunder, hvor FCK ikke har ligget nummer et, så har man mistet sin identitet og sin vinderkultur i truppen, fortalte han i studiet med Martin Borre, Mads Junker, Jeppe Laursen-Brock samt podcastens vært Martin Borre.

When you can't beat them, join them. Kasper Kusk har selv været med for nordjyderne mod FCK, og han ved, hvor vanskeligt AaB har det mod hovedstadsholdet. Nu står han over for sine tidligere holdkammerater. (Foto: Lars Poulsen/Polfoto) FC København Kasper Kusk: FCK er en kæmpe udfordring for AaB

- Man har en række unge spillere, som er utroligt lovende, meget, meget dygtige og talentfulde, men det pres de skal modstå, det pres, de skal tage på deres skuldre i forhold til at repræsentere FCK, det er for det første et stort pres, for det andet, så kan jeg se, hvis jeg ikke bare skal dykke ned i det fodboldfaglige, men også sådan non-verbale og verbale sprog, så er der en enorm indstilling og vilje til at ville lykkes. Men jeg synes, at det ser ud til, at de savner nogle redskaber rent kommunikationsmæssigt, da der er meget aggressivt verbalt og non-verbalt kropssprog, hvilket er et udtryk for, at man gerne vil det, men det er som om, at de ikke er et stærkt team endnu.

- Og hvis man ikke er et stærkt team, og ikke har nogle afklarede strategier, eksempelvis for kommunikation, ansvarsfordeling og så videre - hvad jeg kun objektivt vurderer ud fra - så har man et problem med at skabe den bæredygtige vinderkultur, lød det slutteligt fra Riddersholm.

Landsholdsfodbold Kvist: Transfervinduet fungerer ikke

Hvor Glen Riddersholm fortsætter sin karriere er endnu uvist. Han har været sat i forbindelse med de ledige job i Esbjerg, men angiveligt skulle han ønske at være træner i udlandet.

Gense træner-krigen mellem Riddersholm og Solbakken: