Guldstriden runde for runde: Pendulet svinger mod øst

Aftenens kamp i Herning kan sende mesterskabet et godt stykke vej ind i pokalskabet hos FC København, selvom de ikke vil høre tale om det

FCK-jubel efter Santanders scoring mod Esbjerg. I aften får de muligvis grund til at juble igen (Foto: Jens Dresling)
FCK-jubel efter Santanders scoring mod Esbjerg. I aften får de muligvis grund til at juble igen (Foto: Jens Dresling)

De siger det ikke selv, men FC København kan sende FC Midtjylland ud af guldkampen i aften.

De forsvarende danske mestre er seks point efter københavnerne før den storm-udsatte kamp i Herning.

Så hvis det ender med en sejr til gæsterne, vil afstanden mellem de to rivaler være ni point, og det vil være overordentlig vanskeligt at se, hvordan midtjyderne skulle kunne hente det.

Først og fremmest fordi Ståle Solbakkens hvide maskine efter en lidt hakkende start på sæsonen har ramt et niveau, der sørger for, at der konstant bliver sat point ind på kontoen.

En sejr i Herning vil bringe FCK op på 41 point for 19 kampe, og hvis det pointsnit ellers holder, vil københavnerne ende sæsonen på 71 point.

Se også: Hedder du Ståle eller Glen? Så kan du se gratis bold

Skal FC Midtjylland nå samme pointtal, vil det kræve sejr i 13 af de 14 sidste kampe. Forudsat at de altså taber storkampen i Herning. 

- Det er altid godt at ha’ et forspring, men jeg tror ikke, at spillerne tænker så meget på det. Det er nok mest på forhånd.

- Når først kampen er i gang, tænker de ikke på, om forspringet er på tre, seks eller ni point, siger FC København-manager Ståle Solbakken til Ekstra Bladet.

Hans mandskab kan på forhånd bedst leve med uafgjort – også set i lyset af at de senere på foråret mødes i Parken – men FCK tager ifølge Solbakken ikke til heden for at spille på krydset.

- Vi kommer for at vinde, ikke for at spille uafgjort, fastslår han. 

- Hvis I vinder, er I ni point foran. Kan Midtjylland så fange jer i dette forår?

-Det bliver i hvert fald sværere, men vi har stadig én indbyrdes kamp mere, så jeg vil ikke melde dem ude. 

- For nogle sæsoner siden (2013/14, red.) var de otte point foran os med tre runder igen, men vi gik forbi dem alligevel. Så man ved aldrig. Men det er klart, at vores udgangspunkt er godt, siger Ståle Solbakken, hvis mandskab ikke virker til at blive ramt af gummiben.

Det havde visse problemer i starten af sæsonen og var på et tidspunkt hele otte point efter FC Midtjylland.

Men nu svinger guldpendulet mod øst. FCK gik forbi midtjyderne sidst på efteråret og har siden udbygget forspringet.

I forårspremieren vandt de – uden at imponere offensivt – 2-1 over Esbjerg, mens FC Midtjylland hjemme spillede 1-1 i topkampen mod AaB.

Se også: Mestrene skubber favoritrollen væk: FCK stærkest

Nu venter en ny topkamp for Midtjylland, sæsonens sidste måske, og Ståle Solbakken forventer, at opgøret bliver meget lig den, der blev spillet i Herning mandag.

- Det bliver nok samme type kamp, hvor de to hold skiftes til at have gode perioder. Det handler så om at udnytte sine gode perioder med mål. Det bliver afgørende, siger Ståle Solbakken.

FC København møder søndag Glen Riddersholms AGF på udebane, og det sammenpressede startprogram betyder, at Solbakkens varsler udskiftninger:

- Der er nogle, der står og tripper og meget gerne vil spille. Det bliver helt sikker ikke de samme start-11’ere i de to kampe. Med tre kampe så tidligt på sæsonen kan man aldrig lade de samme 11 spille de tre kampe.

Enten Tom Høgli eller Christoffer Remmer kunne tænkes at komme i spil på højreback i stedet for Peter Ankersen, og i den anden ende af banen står Bashkim Kadrii og Andreas Cornelius til spilletid i denne uge.

- ’Corner’ er i god form og kommer helt sikkert i aktion i løbet af de to kampe, siger Ståle Solbakken, der til gengæld fortsat må se bort fra Youssef Toutouh, hvis skadepause trækker ud.

FC København og FC Midtjylland mødtes for to år siden også i en tidlig forårskamp. Husker du, hvordan det gik? Ellers se med her...

68 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere