Helt tæt på FCK

De sidste brikker mangler at falde på plads, før Peter Ankersen atter kan kalde sig FCK'er, men det kan ske i løbet af fredag - skiftet skal bringe ham til EM

Et skifte hjem til FCK nærmer sig for Peter Ankersen. Foto: Jens Dresling
Et skifte hjem til FCK nærmer sig for Peter Ankersen. Foto: Jens Dresling

PARKEN (Ekstra Bladet): Peter Ankersens skifte hjem til FC København rykker tættere og tættere på.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger fik den 30-årige backs agenter, Simon Friis og Alan Hvedehave, torsdag forhandlet det meste på plads med Genoa, og dermed er vejen banet for skiftet til FCK.

Der er stadig brikker, der skal falde på plads, og underskriften er fortsat ikke sat. Men går alt efter planen, kan det muligvis ske i løbet af fredag.

Derefter kan Peter Ankersen returnere til Danmark efter blot en enkelt sæson i Serie A. Vestjyden fik 19 kampe i sidste sæson, men indgik ikke i Genoas planer til denne.

Det fik han senest vished for, da  den italienske klub i weekenden lejede Davide Zappacosta i Chelsea for resten af denne sæson.

28-årige Zappacosta, der har spillet 13 gange for Italien, scorede i sin debut, da Genoa i Serie A-premieren slog Crotone 4-1. Han spillede noget utraditionelt venstre wingback, mens Paolo Ghiglione indtog pladsen i den anden side.

Peter Ankersen sad på bænken hele opgøret.

EM er en stor drøm for Peter Ankersen, og det er også i det lys, at hans retur til FCK skal ses. Foto: Jens Dresling
EM er en stor drøm for Peter Ankersen, og det er også i det lys, at hans retur til FCK skal ses. Foto: Jens Dresling

I FCK har han udsigt til masser af spilletid, og med skiftet styrker han sit kandidatur til EM-slutrunden, som er et stort mål for ham.

Ståle Solbakken er begejstret for vestjyden, som ifølge nordmanden er et skoleeksempel på, hvordan en FCK-back skal spille.

Hverken Guillermo Varela eller Karlo Bartolec har formået at løfte arven efter Ankersen, men nu får Ståle Solbakken tiltrængt forstærkning til sit hold af en mand, han kender.

Efter 3-0-sejren over polske Piast Gliwice i Europa League-kvalifikationen smilede den norske FCK-manager, da han blev spurgt til Ankersen.

- Klog af skade regner jeg ikke med noget. Vi må vente og se.

Smilet sagde dog alt. Det trækker op til et gensyn.

Peter Ankersen nåede i perioden 2015-2019 175 kampe for FC København.

FC København slår Piast Gliwice 3-0 i kvalifikationen til Europa League

Skrækbilleder: Verdensmester i grusom ulykke

Gigantisk nedtur