Her er prisen: FCK scorer kassen på Augustinsson

FC København får godt 35 mio. kr. for den 22-årige svensker, der efter sommerferien bliver holdkammerat med Thomas Delaney i Werder Bremen

Ekstra Bladet taler transfervindue. Se med her

FC København tager sig godt betalt for at slippe Ludwig Augustinsson til Werder Bremen.

Bundesliga-klubben sikrede sig mandag formelt den svenske landsholdsback, der starter i sin nye klub efter sommerferien.

Dermed sluttede en lang jagt for den nordtyske klub, der i en god håndfuld år har fulgt svenskeren.

Sidste sommer forsøgte de at købe den pålidelige venstre back, men dengang var svaret nej fra FCK.

De havde brug for Augustinsson i bestræbelserne på at komme i Champions League.

Werder Bremen arbejdede ifølge Ekstra Bladets oplysninger hårdt på at få Ludwig Augustinsson her og nu, men løb igen ind i et nej.

De danske mestre vil meget gerne gøre brug af svenskeren i Europa League og i forårets kampe i Superligaen.

Derfor endte det med en ’Thomas Delaney-løsning’. Werder Bremen får sin ønskespiller, men må vente lidt på at få ham.

Den tidligere anfører blev solgt i august, men skiftet blev først effektueret i januar. Nu er det så Augustinsson, der får et halvt år til at lære tysk og vænne sig til Bundesliga-tanken…

Der har det seneste halvandet år været stor interesse – deriblandt fra Premier League – for Ludwig Augustinsson, der kom til hovedstadsklubben fra IFK Göteborg for to år siden.

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

Dengang var prisen på den blonde svensker omkring ti mio. kr., men den er steget en hel del siden.

Tyske Bild har tidligere nævnt tre mio. euro (ca. 22 mio. kr.) som prisen, Werder Bremen må betale  for Augustinsson, men ifølge Ekstra Bladet skulle den være væsentlig højere.

FC København får lige knap fem mio. euro – godt 35 mio. kr. – for svenskeren og har ydermere sikret sig en videresalgsklausul, som på lidt længere sigt kan kaste yderligere millioner af sig.

Havde de solgt ham i sommer, kunne de efter alt at dømme have fået endnu mere for U21-europamesteren, men der blev en mulig Champions League-deltagelse vægtet højere.

Ludwig Augustinsson har spillet 89 kampe i den hvide trøje og er blandt manager Ståle Solbakkens absolutte nøglespillere.

Det har hele tiden været planen, at han i løbet af 2017 skulle sælges, og Superligaens førerhold har derfor for længst sikret sig hans afløser.

Nicolai Boilesen er udset til at overtage pladsen i den kommende sæson.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Ludwig Augustinsson forlader FCK til sommer. Foto: Jens Dresling Superligaen - 30. jan. 2017 - kl. 14:01 Så er det officielt: FCK sælger stjernespiller

Se også: Delaney om Ståle: Han er tosset (på den gode måde...)

Mohamed Zidan og Sibusiso Zuma satte ild i Superligaen. Foto: Claus bonnerup og Thomas Wilmann Sport og Spil Her er Superligaens 100 største spillere - nogensinde

66 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere