Her er reglerne: Kan FCK lave Brøndby-forbud i Parken?

Superliga-klubberne skal stille et udebaneafsnit til rådighed, men der er ingen regler for, hvor mange billetter udeholdet skal tilbydes

Der var uro på lægterne, da FCK og Brøndby onsdag tørnede sammen i pokalen. (Foto: Jens Dresling)
Der var uro på lægterne, da FCK og Brøndby onsdag tørnede sammen i pokalen. (Foto: Jens Dresling)

Har du informationer om balladen i Parken, så kontakt os via sms på 1224 (alm. sms-takst) eller mail på 1224@eb.dk

FC København skal stille et udebaneafsnit til rådighed for Brøndby i Parken, men der er ingen regler for, hvor mange tilskuere de minimum skal lukke ind på det afsnit.

I europæiske kampe har UEFA en regel om, at udeholdet minimum skal have fem pct. af billetterne, men den regel eksisterer ikke i Superligaen.

Der står blot, at der skal stilles et udebaneafsnit til rådighed, så i princippet er det op til hjemmebaneklubben at afgøre, hvor mange udebanetilskuere den maksimalt ønsker.

- Der er et krav om, at der skal være et udebaneafsnit, men der er ikke krav om størrelsen, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen til Ekstra Bladet.

- Man hvad hvis en klub siger, vi har et udebaneafsnit, men vi er ikke interesserede i, at der skal være nogen der?

- Det vil være en vurdering i den konkrete situation.

- Hvordan vil I i Divisionsforeningen reagere, hvis FCK vælge at gøre det?

- Det er en konkret vurdering i det konkrete tilfælde. Det vil det altid være, når der er tale om sikkerhedsmæssige spørgsmål, hvad jeg går ud fra, at dette ville, siger Claus Thomsen.

FCK-ledere var pikerede over, at Brøndbys medrejsende kontrollører tilsyneladende gjorde meget lidt for at stoppe fanskarens bombardement af FCK-spillerne (Foto: Jens Dresling) DBU Pokalen FCK-lejr i oprør: Hvad laver Brøndbys kontrollører?

Efter tilskuerballaden onsdag aften sagde direktør Anders Hørsholt, at FCK nu ville overveje, om den overhovedet ville sælge billetter til Brøndby-fans til det kommende Superliga-derby i Parken 17. april.

- Det er ikke sikkert, at vi gør det, for det er for vildt, lød meldingen fra direktøren.

FCK har torsdag morgen meldt ud, at klubben har inviteret Brøndbys ledelse, sikkerhedsrepræsentanter, fan-koordinatorer og de to holds anførere til et krisemøde.

Så endnu har københavnerne altså ikke taget det ultimative skridt og stoppet salg af billetter til udebaneafsnittet. Brøndby har - ligesom til pokalkampen onsdag aften - fået stillet 1903 billetter til rådighed, hvilket svarer til fem pct. af kapaciteten i Parken.

Foto: Jens Dresling Brøndby FCK-forsvarer: Brøndby-kontrollører var komiske

.. Også hjemmeholdets fans bidrog til den hadske stemning. (Foto: Jens Dresling)
.. Også hjemmeholdets fans bidrog til den hadske stemning. (Foto: Jens Dresling)

57 kommentarer
Vis kommentarer