Her er Zankas fremtidsdrømme

- Jeg har flere kriterier, som skal opfyldes, når jeg til sommer skifter klub, siger FCK's nye anfører, Mathias Zanka Jørgensen

Mathias Zanka Jørgensen har flere kriterier der skal opfyldes, når han om et halvt år skal finde ny klub. Foto: Lars Poulsen.
Mathias Zanka Jørgensen har flere kriterier der skal opfyldes, når han om et halvt år skal finde ny klub. Foto: Lars Poulsen.

PARKEN (Ekstra Bladet): Torsdag tog Mathias Zanka Jørgensen hul på det sidste halvår som FCK-spiller.

Til sommer skal den 26-årige nyudnævnte anfører sælges til udlandet. Det er en plan, der blev lagt sidste sommer og som forsvarsspilleren ser frem til bliver opfyldt.

Men Mathias Zanka Jørgensen har flere kriterier der skal opfyldes, når han skal finde en ny arbejdsgiver om et lille halvt år. Han har dog allerede gjort op, at Æresdivisionen i Holland ikke er en mulighed. Opholdet i PSV Eindhoven blev en fiasko. Derfor skal udfordringen ligge i en anden liga.

- Jeg sigter mod et sted, hvor der er godt at være for mig. Spilletid er selvfølgelig meget afgørende, når jeg nu er i min bedste fodboldalder.

- Det kan være en storby, en stor metropol, men det kan også være et sted med lækkert vejr. Og så spiller økonomien naturligvis også ind, siger Mathias Zanka Jørgensen.

Han vil ikke allerede på nuværende tidspunkt udpege sin drømmeliga, men slår fast, han sagtens kan se sig i en af de fem største ligaer i Europa.

Den nyudnævnte FCK-kaptajn er indforstået med, at foråret bliver præget af spekulationer, hvor fremtiden skal tilbringes efter sæsonen.

- Jeg kommer også til at spekulere over min fremtid det næste halvår. Men det kommer ikke til at påvirke mit spil på banen, forsikrer Mathias Zanka Jørgensen, der ikke ser den store forskel fra efteråret til foråret, selv om han nu er holdets anfører.

- Jeg får ikke en anden rolle eller et større ansvar. Den eneste forskel er, at jeg får bindet på armen. Jeg skal stadig styre forsvarskæden, men vi har også William (Kvist), der både verbalt og fodboldmæssigt fylder meget på midten, forklarer Mathias Zanka Jørgensen, der personligt oplevede karrierens bedste år i 2016.

Thomas Delaney havde en kæmpe andel i FCKs enorme succes det seneste halvandet år. Nu skal de danske mestre klare sig uden deres tidligere anfører. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

Se også: Straffer FCK og Zanka for pyro-hyldest

Foto: TV3 Sport Sport og Spil Her er de 25 mest magtfulde i dansk fodbold

50 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere