Hylder FCK-stjerne efter Brøndby-bank: Stinker af klasse og kvalitet

- Viktor Fischer var mere synlig og med større gennembrudskraft end Hany Mukhtar, mener Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting

Det blev et brag af et opgør mellem Brøndby og FC København. Et af de bedste i lang, lang tid. Men det var også mødet mellem ligaens to bedste spillere – Hany Mukhtar og Viktor Fischer.

Mange har allerede kåret Hany Mukhtar som Superligaens bedste spiller. Han stjal også billedet til sidst i rollen som matchvinder med et velplaceret frispark, men Ekstra Bladets fodboldekspert Stig Tøfting mener, at kampen mellem de to rivaler viste, at Viktor Fischer lige nu er Superligaen bedste og mest markante profil.

- Fischer er mere synlig og agerer på en måde, hvor han har mere fysik og gennembrudskraft end Hany Mukhtar. På mange måder kan man godt sammenligne de to. Aldersmæssigt er de tæt på hinanden, og de har begge fortid i udlandet, hvor de ikke har slået til. Bundlinjen er, at Fischer i min bog er en mere komplet spiller end Mukhtar, mener Stig Tøfting og uddyber:

- Og så synes jeg bare, det stinker af klasse og kvalitet, når Viktor Fischer har bolden, og han går forbi en modstander. Han er utrolig stærk mand mod mand, mener Stig Tøfting, der er overbevist om, Fischer kommer til VM med Danmark.

- FCK har problemer. De lukker mange mål ind, men Viktor Fischer er da en spiller, der har løftet niveauet i FCK-offensiven. Han har scoret fire mål og seks assist, hvilket er fornemt i ti kampe, påpeger Stig Tøfting.

Stoler ikke på kaptajnen
Opgøret mellem Brøndby og FCK var en ny deroute for FCK-kaptajnen William Kvist. Han var placeret på bænken for anden kamp i træk. Et klart og tydeligt signal fra cheftræneren, mener Stig Tøfting.

- Ståle stoler tilsyneladende ikke på sin anfører. Det er sjældent, man oplever en anfører direkte bliver sat af. Men det er tilfældet for Kvist, forklarer Stig Tøfting.

Brøndby og FCK-fan mødes: Derfor hader vi hinanden

Han var ikke just imponeret over det indhop og aftryk, som Kvist fik sat. Han begik det klodsede frispark, der førte til Brøndbys sejrsmål.

- Kvist virkede helt overgearet og overtændt, da han kom ind. Han slagtede Christian Nørgaard, fem sekunder senere fik han gult, da han sparkede Pukki ned. Han skabte på ingen måder ro omkring sig, mener fodboldeksperten.

Tøfting erkender, at Kvist har lang snor hos landstræner Åge Hareide, fordi han leverede en fin indsats, da VM-billetten blev sikret med sejren i Dublin tilbage i november.

- Vi har før set spillere blive udtaget til landsholdet, selv om de ikke spiller på klubholdet. Men det kan være bekymrende til en VM-slutrunde, hvis en af stamspillerne ikke får spilletid på et superligamandskab, understreger han.

Blev den store FCK-skurk: 'Den værste følelse'

FEST-EGNEN! Brøndby amok efter ny derbysejr

Forfærdelig FCK-aften: Stjerneangriber tvivlsom til Brøndby-brag