Imponerende rekord: Parken er FCKs fæstning

FCK har ikke tabt på hjemmebane i Superligaen i mere end 25 måneder - Vi tror ikke, vi kan tabe her, siger Andreas Cornelius

FCK viste lovende takter mod AGF og hermed er de ubesejrede i 37 kampe i træk på hjemmebane. Foto: Lars Poulsen
FCK viste lovende takter mod AGF og hermed er de ubesejrede i 37 kampe i træk på hjemmebane. Foto: Lars Poulsen

FC København er i særklasse i Superligaen. Magtdemonstrationen og 2-0 sejren mod AGF var en logisk konsekvens af den udvikling Ståle Solbakken har gennemført med sit mandskab den seneste tid.

Parken er bare blevet stedet, hvor FC København ikke kan tabe, når der er Superliga på programmet.

Det er blevet en uindtagelig fæstning for de danske mestre.

Sejren over AGF var således kamp nummer 37 i træk i Superligaen, hvor FCK ikke har tabt en hjemmekamp i Parken. Imponerende og naturligvis rekord.

- Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår vi senest har tabt i Superligaen på hjemmebane. Var det mod Hobro for et par år siden? spørger Andreas Cornelius, der var tæt på med det gæt. For FCKs seneste nederlag var mod FC Midtjylland et par uger senere i august i 2014.

- Vi har en tro på, vi ikke kan tabe her i Parken. Det er også svært at komme her som modstander, fordi vi altid har en god kulisse, forklarer Andreas Cornelius, der for en sjælden gang skyld ikke scorede mod AGF.

Suveræne FCK straffede AGF

Snydt for mål
Han fik i hvert fald ikke anerkendt sin scoring, der blev sat ind i starten af kampen. Og det overraskede angriberen, der nu har 10 træffere i 16 kampe.

Andreas Cornelius sled sig fri af Niklas Backman og scorede via den ene opstander. Men Mads Kristoffer-Kristoffersen annullerede scoringen.

- Han fløjtede for, at jeg hev i ham. Det forstod jeg ikke. For jeg gjorde intet. Jeg følte, jeg var hurtigere og stærkere på kroppen, forklarer FCK-bomberen.

Roser reserver
Ståle Solbakken benyttede lejligheden til at fremhæve tre af marginalspillerne efter triumfen i Parken.

- Stephan Andersen, Tom Høgli og Michael Antonsson har været tre af mine bedste spillere i denne sæson. Det er fantastisk, hvad de præsterer på træningsbanen og i omklædningsrummet.

- De ved, de får mimnimal af spilletid. Men de leverer altid 100 procent hver gang på træningsbanen. De brokker sig aldrig, men holder meget høj kvalitet. Det er beundringsværdigt, hvad de yder. Og jeg kan ikke nøjes med at give Stephan Andersen chancen mod Jammerbugt i pokalturneringen, pointerer Ståle Solbakken.

Han var utilfreds med spillet før pausen mod AGF, hvor FCK spillede alt for langsomt. Men han var meget tilfreds efter pausen, hvor tempoet blev skruet op.

- Jeg så tidligt i kampen tendenserne til, at vi ville få flere chancer som det skreg frem. Vi skal helt sikkert op i tempo til kampen på tirsdag mod Brugge, fastslår Ståle Solbakken, der har spioneret på belgierne de seneste to kampe:

- Vi har set deres to seneste kampe, hvor de har lavet seks mål. Det er et hold, der er på vej frem.

- Vi kommer til at spille en lige kamp, hvor vi skal tage initiativet og forsøge at dominere kampen. Men vi skal op i tempo og sørge for, at de ikke får en friløber som AGF fik. For så er jeg sikker på, at de scorer, siger Ståle Solbakken, der kan se tilbage på en stime på 18 kampe i træk uden nederlag til FCK.

Brugge-kampen på tirsdag bliver den fjerde kamp i løbet af ti dage for FCK.

Det ser godt ud før Brugge

1. Defensiven

Kasper Junker fik én chance på en omstilling, men bortset fra det var FCK-defensiven pletfri. Der blev ikke givet meget væk og Mathias Zanka Jørgensen samt Erik Johansson er et stærkt stopperpar, der supplerer hinanden godt.

2. Cornelius i form

Andreas Cornelius fik underkendt en scoring i starten af kampen. Afgørelsen virkede mere end tvivlsom.

3. Bredden i truppen

Ståle Solbakken slås med luksusproblemer. Der er en enorm bredde i truppen. Mod AGF fik Robin Olsen og Benjamin Verbic en pause. Federico Santander var henvist til bænken, hvorfra han kom ind og scorede. Det samme gjorde Kasper Kusk. Det er en stor fordel at kunne spare spillere til de store kampe.

Det skal FCK forbedre mod Brugge

1. Dødboldene

FCK havde mange dødbolde, men fik for lidt ud af dem. Ludwig Augustinsson slår næsten samtlige og de ligger godt i feltet, men med så mange hovedstødsstærke spillere, skal FCK have mere ud af anstrengelserne på den konto.

2. Hurtigere pasningsspil

I perioder kom FCK ingen vegne. De trillede meget og spillede for langsomt. Specielt før pausen, hvor holdet sled med at skabe flere åbne chancer. Her var der alt for meget boldflytteri uden den skarphed, vi har set tidligere på sæsonen.

3. Kantspillet

Det er svært at forudsige, hvordan Ståle Solbakken blander sine kort på kanterne til tirsdagens kamp. Youssuf Toutouh, Rasmus Falk og Benjamin Verbic kæmper om de to pladser. I opgøret mod AGF slap Youssuf Toutouh godt fra opgaven. Rasmus Falk virker lidt nede i en bølgedal for tiden. Kasper Kusk, der blev skiftet ind mod AGF, virker alt for langt væk fra en startplads.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.