Indhentet af fortiden: Se FCK-beskeden

FC Københavns nye analytiker har fortid i Brøndby, og dengang var han blågul og ikke glad for løverne, viser gamle tweets

Mounir Akhiat var i Brøndby i mere end tre år, men starter efter sommerferien i FCK. Foto: Jens Dresling
Mounir Akhiat var i Brøndby i mere end tre år, men starter efter sommerferien i FCK. Foto: Jens Dresling

Fredag kom det frem, at FC København snupper landsholdets analytiker Mounir Akhiat efter sommerens EM-slutrunde.

Fra februar 2014 og frem til maj 2017 var han chefanalytiker i Brøndby, og dengang var han meget blågul og bestemt ikke begejstret for FCK. Det viser tweets, som Ekstra Bladet er blevet gjort opmærksom på.

- Måske jeg skulle overveje en ny børnehave til knægten når pædagogerne giver ham disse gavekort med hjem, skrev analytikeren 3. marts 2017, hvor han viste nogle billetter til FCK-Horsens frem.

Flere pegede på, at FCK-billetterne måtte i brændeovnen, eller sønnen skulle lære at tegne blågule overskæg på billederne, ligesom der blev stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor han kun skrev 'måske'.

- Point taken. D. 1/5 starter han i ny institution. Indtil da må han med på jobbet. Så kan de skadet spillere holde øje med ham, lød svaret fra analytikeren, der altså nu har skrevet under med netop FCK.

Artiklen fortsætter under billederne

Fremover skal Mounir analysere FCK. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fremover skal Mounir analysere FCK. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
 

Den nye FCK-analytiker kaldte det 'mre festligt på Sydsiden', da han stod blandt fansene til en pokalkamp. Foto: Jonas Olufson
Den nye FCK-analytiker kaldte det 'mre festligt på Sydsiden', da han stod blandt fansene til en pokalkamp. Foto: Jonas Olufson
 

Ekstra Bladet har fredag været i kontakt med Mounir Akhiat og ville gerne høre, hvorfor han har valgt at skifte landsholdet ud med FCK, og hvad han tænker om sin fortid i Brøndby og det noget kontroversielle skifte.

Men analytikeren ønsker at holde fuld fokus på sit arbejde i DBU frem til sommer, og først når han starter i FCK-jobbet vil han forholde sig FCK og fortiden i Brøndby.

Men glad for Brøndby var han. Nogle måneder forinden - den 26. oktober - var Mounir på plads på tribunen blandt Brøndby-fansene til pokalkampen mod Frem.

- Det er unægteligt mere festligt at se kampen blandt "Sydsiden" end på de sædvanlige scout-pladser, lød det fra analytikeren her.

Spørgsmålet er, om han nu kommer til at stå bag Sektionen eller Nedre C, når der fra sommer skal analyseres på FC Københavns kampe.

Mounir Akhiat er ikke den eneste, der er skiftet mellem rivalerne. Inden for det seneste halve år er Kamil Wilczek rykket fra Brøndby til FCK, mens Andrija Pavlovic er rykket den modsatte vej begge dog med mellemklubber, ligesom Mounir Akhiat også har haft det med landsholdet.

Også i staben har der været byttet loyalitet. Mentaltræner Christian Engell er rykket fra Brøndby til FCK, mens fysisk træner Anders Storskov er skiftet fra årtier i FCK til at være rådgiver i Brøndby, og så er der sportsdirektør Carsten V. Jensen, der tidligere har været i begge klubber, og for halvandet år siden gik til Brøndby.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.