Ingen champagne-syge: FCK styrer fortsat mod guldet

FC København viste ikke synderlige tegn på træthed eller guld-gummiben oven pokaltriumfen i torsdags, da de tog en smal, men sikker 1-0-sejr i OB

Federico Santander var på pletten og blev matchvinder, da FCK besejrede OB (Foto: Lars Poulsen)
Federico Santander var på pletten og blev matchvinder, da FCK besejrede OB (Foto: Lars Poulsen)

ODENSE (Ekstra Bladet): Der er ingen tegn på alkohol-forgiftning, champagne-syge eller anfald efter sur øl oven på FC Københavns pokaltriumf torsdag. FCK’erne virkede i hvert fald i temmelig fin kontrol, selvom de bestemt ikke havde én af deres bedste dage mod OB søndag. Alligevel vandt FCK da 1-0. Som et mesterskabshold i medgang kun kan gøre det. Uden at spille sig ud.

Dermed er løverne fortsat syv point foran den lille terrier fra syd, SønderjyskE. Og samtidig ligner det mere og mere guld til FCK.

AaB hev en 2-0-sejr i land ude mod Viborg (Foto: Rune Aarestrup) AaB Stærk indskifter: AaB hænger på i medaljekampen

Det var ellers hjemmeholdet OB, der begyndte bedst. De første minutter pressede de højt og forsøgte konstant at finde de hurtige folk oppe foran, Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen. Men ‘Zanka’ og Erik Johansson var vågne i FCK’s midterforsvar.

Langsomt åd FCK sig ind i opgøret. Delaney styrede som sædvanligt – fristes man til at sige – den centrale midtbane og alle mulige andre områder af banen. Men det var dog ikke Delaneys fod, der var farligst… til at begynde med. Men derimod Ludwig Augustinssons. Svenskeren svingede et hjørnespark indover til en veloplagt Andreas Cornelius, der dog pandede bolden tæt forbi mål. Første advarsel til OB.

Senere i 1. halvleg havde Santander også et fint hovedstødsforsøg, men paraguayeren fik ikke ramt bolden rent nok, og den gik over mål. 

Midt i halvlegen dummede FCK’s Johansson sig med en sløset aflevering. Den opsnappede livlige Anders K. og susede afsted mod mål. Men en stærkt spillende ‘Zanka’ fulgte pænt med, blev på benene og skærmede Anders K. langt ud i feltet, inden der kom forstærkning.

Kasper Risgård glæder sig over tre point mod Viborg (Foto: Rune Aarestrup) AaB AaB-målscorer er glad for vigtige point på svær udebane

Fem minutter før pausen tog styrmand Delaney over. Løvekaptajnen lavede et par fikse kropsfinter, snød to OB’ere og driblede forbi endnu en og sendte den ind over til Andreas Cornelius, som headede på mål. Ind gik den. Men det var Federico Santander, der akkurat snittede bolden ind over stregen.

FCK var i fuld kontrol. Men i 2. halvleg kom OB’erne lige så fint ud med som i 1. Med masser af energi. Det førte til flere fine indlæg de første par minutter, hvor udeholdet måtte skubbe den til hjørne et par gange.

Med 20 minutter igen måtte Robin Olsen i FCK-målet finde de lange handsker frem, da OB’s Ari Skulason sendte et projektil afsted fra kanten af feltet.

Colin Todd er åben overfor en fremtid i dansk fodbold. (Foto: Ernst van Norde) Randers FC Efter 'kone-gate': Todd klar til nyt dansk job

Med et kvarters spil igen fik Santander muligheden for at score sin kasse nummer to og lukke kampen helt. Men den solide angriber headede lige forbi mål på et hjørnesparksoplæg fra Augustinsson.

I de sidste minutter smed OB ellers det meste med frem. Men symptomatisk for deres desperate forsøg, fes det ud i Ådalen.

64 kommentarer
Vis kommentarer