Ingen vej tilbage: Derfor skal Nicolai Jørgensen sælges

Selv om FCK-topscoreren først har kontraktudløb til næste sommer, er manager Ståle Solbakken helt sikker på, at Jørgensen bliver solgt. Men hvorfor?

Nicolai Jørgensen skal med stor sandsynlighed igen til udlandet til sommer. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Jørgensen skal med stor sandsynlighed igen til udlandet til sommer. (Foto: Lars Poulsen)

Efter tre sæsoner med spillerudskiftning, kulturopbygning og systematisk arbejde på kamp- og træningsbanen står FC København og manager Ståle Solbakken igen som danske mestre – og det med et hold, der på flere måder minder om det legendariske mandskab, der imponerede i Champions League-regi tilbage i efteråret 2010.

Men at sammenligne de to er ”utopi” ifølge Ståle Solbakken, for han er sikker på, at det nuværende mesterhold mister en af de bærende profiler i løbet af sommeren.

Der er kommet en forhindring i vejen for De Ridders skifte til belgisk fodbold. (Foto: Jens Dresling) Intl. fodbold Belgisk klub til FCK: Vi har ikke pengene

Hvor skal Jørgensen hen?

De to navne, der er mest i spil til en udlandseventyr, er topscorer Nicolai Jørgensen og anfører Thomas Delaney. Ja, gennem hele sæsonen har FCK-manageren gang på gang gentaget, at Jørgensen ville blive solgt til sommer. Men hvorfor egentlig, når nu hans kontrakt først udløber i sommeren 2017?

- Vi lavede en et-årig forlængelse med Nicolai (i maj 2014, red.), fordi han havde været igennem skade efter skade, så han havde ingen værdi på markedet. Men samtidig ville han også meget gerne skifte, så jeg sagde til ham: "Det vil være helt meningsløst at skifte nu, hvor du ikke har spillet godt i rigtig lang tid.

- Men hvis vi laver en forlængelse, og du giver os et godt år, så giver det også dig et godt afsæt. Det har været planen hele tiden, og den kan vi ikke gå fra. Det skal også kunne hænge sammen rent økonomisk, så dér er der ingen vej tilbage, siger Ståle Solbakken til Tipsbladet.

Artiklen fortsætter under billedet

Her afgør Nicolai Jørgensen pokalsemifinalen ude mod Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)
Her afgør Nicolai Jørgensen pokalsemifinalen ude mod Brøndby. (Foto: Lars Poulsen)

- Lige nu vil jeg ikke sige, at der er mange bud på ham, men der er interesse. Men det kan også godt ske, at han er med i starten af den europæiske kvalifikation, for det handler om, at vi får det rigtige tilbud, og han finder den rigtige klub, og markedet kommer senere i gang (på grund af EM-slutrunden, red.).

- Så det kan være, at han er med i de første kvalifikationskampe, og det er han også indforstået med, siger Solbakken om en fremtidig transfer, der ikke vil blive berørt af kval-kampe, for derefter kan en spiller stadig skifte til en anden klub i europæisk gruppespil uden problemer.

Så manageren ved, at han kommer til at sige farvel til mindst én bærende spiller fra mesterholdet.

Brøndby har overladt den kedelige femteplads til AaB (Foto: René Schütze) Superligaen Sådan afgøres Superligaen: Brøndby kan stjæle sølvet

Det er da ærgerligt, men samtidig er det sådan, gamet er. For eksempel havde vi Amartey et år for lidt, men samtidig tjente vi rigtig gode penge på ham. På den måde er strategien i klubben også lidt anderledes end for fem år siden. Vi skal også tjene penge på spillersalg, siger Solbakken til Tipsbladet.

Men hvordan ser andre på sammenligningen mellem mestrene fra 2010 og mestrene fra 2016, og hvordan står de to hold overfor hinanden, hvis man gennemgår dem spiller for spiller? Det kan du læse meget mere om i Tipsbladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

Læs mere og bestil her

I Tipsbladet fredag får du også:
- Kronik: Derfor skal Århus have et rigtigt fodboldstadion
- Interview med Ebbe Skovdahl om Brøndbys nye, gamle spillestil
- Interview med Silkeborgs Nicolaj Agger
- Europas oprykkere
- Boguddrag: Carragher glemmer aldrig Istanbul
- Besværlighederne i Europa
- Spiltips
- Resultater

 

FCK sikrede sig mandag 'The Double' efter sejr over FC Nordsjælland. Men det var kampe tidligere i sæsonen, der grundlagde triumfen. (Foto: Lars Poulsen) FC København Vejen til guld: Fem gyldne FCK-øjeblikke

Ståle Solbakken, der med ni titler er den mest vindende træner i dansk fodbold, forventer ikke, at både Mathias 'Zanka', Thomas Delaney og Nicolai Jørgensen forlader reden. (Foto: René Schütze) FC København 'Vi var jo lige så gode som Barcelona'

Federico Santandér blev dagens store guldhelt og fik givet Peter Ankersen en lufttur. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Vildt fortjent mesterskab: Men er I gode nok til Europa?
98 kommentarer
Vis kommentarer