Italiensk for begyndere: Superliga-stjerne får privatundervisning

Andreas Cornelius er allerede godt i gang med at forberede sig på livet som Atalanta-spiller. Den 24-årige FCK'er er startet på italiensk

Andreas Cornelius er startet til italiensk. Foto: Jonas Olufson
Andreas Cornelius er startet til italiensk. Foto: Jonas Olufson

Andreas Cornelius er i fuld gang med at forbedre sig på tilværelsen som Atalanta-spiller.

FCK-angriberen skifter til sommer til klubben fra Bergamo og skulle gerne kunne sige andet end ciao, pizza og spaghetti, når han sætter sine dyre fødder på italiensk jord.

- Jeg er begyndt at lære italiensk. Jeg har planlagt 40 lektioner med en privatlærer, inden jeg tager af sted, så det bliver rimelig intensivt. 

- Jeg er opmærksom på alle de praktiske ting, når man skifter til et nyt land, og det er endnu sværere, når der er en sprogbarriere. I starten bliver det svært at tale med folk, men det er en del af det. Heldigvis har jeg så meget erfaring som fodboldspiller, at jeg ved, hvad der skal ske på banen. Alt det sportslige har jeg godt styr på, siger Cornelius, der har været jagtet af Atalanta længe.

Andreas Cornelius er ved at være parat til at skifte Danmarks hovedstad ud med Italien. Foto: Jens Dresling
Andreas Cornelius er ved at være parat til at skifte Danmarks hovedstad ud med Italien. Foto: Jens Dresling
 

Allerede i det sene efterår hørte han om interessen første gang, og i januar forsøgte italienerne at købe ham. 

- De var meget interesserede i mig, og min agent (Per Steffensen, red.) snakkede en del med dem, men timingen var ikke den bedste.

- Men jeg ved, at de har fulgt mig i meget lang tid og været grundige. De ved, hvad de får, og det er vigtigt for mig, så de ikke tror, at de får en lille driblende 10’er. Det er meget let at se, hvad man får, siger den store, stærke landsholdsangriber.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

I Atalantas scoutingafdeling sidder personer, der var ansat i Sunderland, dengang den nordengelske klub havde kontroversielle Paolo Di Canio som manager.

Og faktisk var Sunderland - på de nuværende Atalanta-scouts anbefaling - interesserede i Andreas Cornelius tilbage i 2013, men det blev Cardiff, der løb af med ’Corner’.

Atalanta har betalt i omegnen af 33,5 mio. kr. for angriberen.

TV: Andreas Cornelius vælger sine tre bedste kasser:

Se også: AGF-træner: Vi er omgivet af angst og frygt

Se også: Afsløring: Han skal afløse ’Zanka’

Christian Nørgaard og Uros Matic er begge to blandt de 30 bedst betalte i Superligaen. Foto: Polfoto Sport og Spil Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

25 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere